La sanitat pública del Regne Unit podria deixar de finançar l'homeopatia

Destina 5,6 milions anuals a la teràpia alternativa però afirma que la seva eficàcia està lluny de ser demostrada

14.11.2015 | 07:44

El sistema públic de salut britànic (NHS) estudia vetar les prescripcions de productes homeopàtics davant la falta d'evidència sobre la seva eficàcia, segons va informar ahir el ministeri de Sanitat del Regne Unit. "Davant la demanda cada vegada més gran que suporta el sistema sanitari, tenim el deure de gastar els diners públics en els tractaments més efectius", va afirmar el secretari d'Estat per a la Ciència i la Biologia, George Freeman.
"Actualment estem considerant si els productes homeopàtics haurien de continuar estant disponibles a través de prescripcions del sistema públic", va dir Freeman. La sanitat britànica gasta cada any uns 5,6 milions d'euros en homeopatia, un tractament alternatiu a la medicina els principis del qual afirmen que, com més diluïda està una substància, més gran és el seu efecte sobre l'organisme.
La pàgina web del sistema sanitari britànic NHS Choices assenyala que hi ha hagut nombrosos estudis sobre aquests remeis i que "no hi ha proves de qualitat que indiquin que l'homeopatia és efectiva com a tractament per cap condició mèdica".
Peter Fisher, director d'Investigacions del Reial Hospital de Londres de Medicina Integrada, el centre públic dedicat als tractaments alternatius a Europa, va assegurar en canvi que hi ha "diversos estudis" que donen suport a l'homeopatia.
"Si compares les consultes mèdiques que integren l'homeopatia amb aquelles que no (els estudis) són unànimes. Tots mostren que el resultat és millor amb homeopatia", va subratllar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema