L'anunciada baixada de les temperatures ja es va notar, ahir, a casa nostra. Avui i demà, la previsió és que les mínimes ja estiguin sota zero. Ahir, Protecció Civil de la Generalitat va posar en prealerta el pla especial d'emergències Neucat per la previsió de nevades al Massís dels Ports i comarques del Prelitoral sud de Catalunya, que podrien afectar la mobilitat.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va preveure que la cota de neu es podria situar al voltant dels 600 metres i que, puntualment, podria baixar fins als 500, a la zona del Massís dels Ports a les Terres de l'Ebre, i al Prelitoral de la meitat sud del país (comarques de l'Anoia, Alt Penedès, Conca de Barberà, Alt i Baix Camp i Priorat). Recordava als conductors la necessitat d'extremar les precaucions en la conducció davant la possible acumulació de neu a les carreteres de les cotes altes de les Terres de l'Ebre, interior de Tarragona i sud de la Catalunya Central. De matinada, la neu podia afectar la Panadella o el Bruc a l'autovia A-2 o el port de la Vinaixa a l'autopista AP-2. Per això es demanava extremar la mobilitat davant la possibilitat de neu a les vies.

D'altra banda, ahir es va donar per finalitzada l'alerta del pla Procicat per risc de ventades segons la informació del SMC, que va donar per acabat l'episodi de forts vents. Els Bombers van atendre de les 10 de la nit de divendres a les 12 del migdia d'ahir 272 serveis per incidències relacionades amb l'episodi de vent. Deu van ser a la Regió d'Emergències Centre.