La italiana Emma Morano, considerada la persona més anciana d'Europa i la segona del món, va complir ahir 116 anys, van informar els mitjans locals. Morano, coneguda a Itàlia com "l'àvia d'Europa", va celebrar el seu aniversari a la seva casa de Verbania (al nord d'Itàlia) envoltada dels seus estimats.

En els últims dies ha rebut la felicitació del cap d'estat italià, Sergio Mattarella, que ha celebrat "l'excepcional fita" de la seva edat, "mai aconseguida abans per un italià". També va rebre el pergamí amb la benedicció apostòlica del papa Francesc, que li desitja bona salut i "serenitat d'esperit".

En una entrevista publicada el febrer passat pel New York Times, Morano afirmava que el secret de la seva longevitat residia a menjar tres ous crus al dia i a estar soltera, ja que va posar fi al seu matrimoni el 1938.

La italiana és quatre mesos més jove que la considerada persona més vella del planeta, la novaiorquesa Susannah Mushatt Jones, nascuda el 6 de juliol de 1899, segons el nord-americà Grup de Recerca de Gerontologia.