El primer perfum inspirat en el president rus, Vladímir Putin, i un calendari satíric del 2016 amb les seves proeses internacionals a Síria i Ucraïna, són l'últim crit en regals a Rússia, on el Nadal se celebra aquesta setmana. "L'aroma de Putin ha de ser forta i càlida, però mai sentimental. Ha de ser atractiva i despertar confiança, però sense córrer gaires riscos", va explicar a Efe Vladislav Rekunov, perfumista bielorús i autor de la nova aroma presidencial.

El perfum Leaders Number One, que pretén transmetre una imatge d'èxit i lideratge, ja està a la venda en el més exclusiu centre comercial de Moscou, els magatzems GUM, en plena plaça Roja. El preu és de 90 dòlars, un import alt si es té en compte l'actual devaluació del ruble i la recessió econòmica a Rússia, encara que Rekunov considera que "l'aroma de Putin no pot ser mai barata".

"Hem utilitzat els millors elements i la recepta més cara. N'hem distribuït 2.000 unitats, encara que estic segur que per al 7 de gener (Nadal ortodox) s'haurà esgotat i n'haurem de llançar una nova partida després de les festes", ha assenyalat.

Reconeix que li va costar un mes i mig trobar l'aroma que es correspongués amb la personalitat i la imatge que transmet el cap del Kremlin, que, segons ell, "desperta tant emocions positives com negatives" al món.

"Per a un perfumer, igual que per a un artista, l'objecte d'inspiració és important. Vaig intentar sentir la seva imatge, els seus valors i principis. Putin té una imatge d'home dur, però també és equilibrat i racional. Savi, però decidit", va dir .

A Rekunov li agradaria que el president rus l'olorés i li donés la seva opinió, però es mostra convençut que Leaders Number One és "l'aroma que ha de buscar tota dona en un home".