El pavelló de Sant Fruitós de Bages acollirà el pròxim 21 de gener, a partir de les cinc de la tarda, el primer Two Ball Solidari de la localitat, una peculiar competició que combina esport, diversió i solidaritat.

L'activitat, inclosa en el programa d'actes de Sant Fruitós 2016 - Ciutat del Bàsquet Català, formarà part també de la Festa Major d'Hivern del municipi.

Es tracta d'un concurs que planteja un experiència lúdica al voltant del món de la cistella, els valors de l'esport i la solidaritat. Per participar-hi caldrà aportar un quilo d'aliments per jugador, que es destinaran del Banc d'Aliments que coordina l'entitat Càritas Sant Fruitós.

El Two Ball consisteix en una competició de tir per parelles, en què els participants disposaran de diverses ubicacions de llançament valorades amb diferents puntuacions. Cada parella tindrà un temps concret per llançar a cistella, tot alternant els tirs de cadascun dels dos membres que integren l'equip.

El resultat final serà la suma dels punts acumulats per les cistelles aconseguides pels seus integrants. Hi haurà premis per a cada categoria, segons ha informat l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

La competició, de caire lúdic i benèfic, està oberta a tothom, ja que el resultat més important serà la quantitat d'aliments recaptats i, per tant, no cal ser practicant o aficionat al bàsquet per prendre-hi part.

De fet, alguns personatges de la vida social, cultural i esportiva de Sant Fruitós de Bages i de la Catalunya Central també hi participaran, tot i que l'organització encara no ha volgut revelar-ne els noms.

En acabar hi haurà una xocolatada popular. Les inscripcions es poden fer al formulari que es pot trobar a www.santfruitos.cat i a les butlletes que es distribuiran per diferents indrets de Sant Fruitós de Bages.