L'últim rei del Nepal fa més de deu anys que no paga la factura de la llum

El monarca deposat diu que ha de pagar el govern, que li va cedir la residència, i la companyia no gosa tallar-li el subministrament

15.01.2016 | 00:00

L'últim rei del Nepal, Gyanendra Shah, que va abandonar el poder el 2008 amb el final de la monarquia, fa una dècada que no paga la llum amb l'excusa que és el govern nepalès qui ha d'abonar aquesta factura i la companyia elèctrica no s'ha atrevit a tallar-li el subministrament. Shah viu des del 2008 al modest palau Nagarjuna als afores de Katmandú que li va deixar el govern quan va haver d'abandonar les sumptuoses estances reials de Narayanhiti, al centre de la capital, després que el país de l'Himàlaia posés fi a gairebé 240 anys de monarquia per convertir-se en una república.
Però la factura impagada es remunta a l'època en què encara ocupava el tron, segons un responsable de l'Autoritat d'Electricitat del Nepal (NEA, en les seves sigles en anglès), Mukunda Man Chitrakar. Mes a mes, i n són 127 sense pagar, el deute més les multes per impagament ja sumen 7 milions de rúpies nepaleses, uns 67.000 dòlars, sense que l'empresa li hagi gosat tallar la llum, malgrat que la llei ho permet quan es deuen només dos mesos. "Com que ell és l'antic cap de la nació, encara estem demanant que satisaci els deutes", va reconèixer aquest responsable de la companyia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema