Valentín García era periodista i el 17 de maig del 1952 tornava al diari de Barcelona on treballava. Caminava per l'"Avenida José Antonio" (la Gran Via) quan va veure un objecte volant a gran velocitat des de l'aeroport del Prat, a uns 2.000 metres del terra, que deixava anar una gran fumera.

Aquest és el testimoni que va recollir la CIA en un dels milers de documents sobre albiraments d'ovnis que l'agència va fer entre els anys quaranta i seixanta del segle passat. Es tracta de documents ja desclassificats però que ara fa públics per acompanyar el retorn de la sèrie X-Files a les pantalles. "Hem decidit destacar alguns documents que tant els escèptics com els creients trobaran interessants", ha assegurat l'agència a la seva pàgina web.

Un dels documents publicats explica el testimoni del reporter, que va assegurar que el que ell va veure no s'assemblava a cap avió (ni els aeroports del Prat ni el de Sabadell van admetre haver vist l'objecte volador). L'OVNI va seguir una línia recta sense emetre flaixos ni llums ni sense girar sobre el seu eix. L'objecte, va explicar el testimoni, tenia forma de coet, el fum sortia de dos punts pròxims, i es fonia en una sola línia.

Tal com es pot llegir en els documents desclassificats, i segons explicava el reporter, els seus companys de treball van veure el fum però no l'objecte, que, quan sobrevolava Badalona, va parar d'expulsar fum, va desaparèixer durant uns segons, va tornar a aparèixer, i va treure fum durant uns quilòmetres un altre cop, deia el testimoni. El diari va rebre nombroses trucades telefòniques de persones que afirmaven haver vist l'objecte. Un amic de García va aconseguir fotografiar l'estela de fum deixada per l'objecte, tal com es pot llegir en el document ara publicat. L'informe indica que la imatge, captada per Francisco Andreu, mostra un rastre en diagonal, l'amplada va disminuint i es converteix en més lleuger. La imatge indica que va ser presa el 17 de maig, però la data de l'informe és del 21 de maig.