Un equip d'alumnes de 3r d'ESO de l'escola Vedruna d'Artés, anomenats Le Chris Robots, ha aconseguit el premi a la Inspiració en el torneig classificatori First Lego League (FLL), celebrat a la facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic, aquest mes de febrer. Aquest guardó del torneig de robòtica reconeix l'equip que "ha gaudit de manera completa de l'experiència i ha demostrat un entusiasme i esperit extraordinaris".

El centre artesenc també va presentar al torneig dos equips d'alumnes de tercer de primària, Els genis científics i Los Robofantásticos, a la categoria júnior. Quatre dels equips que han participat a la categoria oficial són del Bages, però també n'hi ha hagut deu d'Osona, quatre d'Andorra, un del Ripollès, un del Vallès Oriental, un del Vallès Occidental i un del Gironès.

L'objectiu d'aquest repte internacional és estimular el desenvolupament de diverses habilitats i valors, com el treball en equip, l'emprenedoria, la innovació i la creativitat. Els lemes proposats aquest any han estat Trash Trek per a la categoria oficial i Waste Wise per a la júnior, tots dos relacionats amb el reciclatge i les noves formes de gestionar els residus.

Un total de 22 equips, formats per joves de 10 a 16 anys, han competit en la categoria First Lego League, i han hagut de dissenyar, construir i programar un robot que executés unes missions preestablertes, a més de defensar un projecte científic. D'altra banda, a la categoria júnior s'hi van presentar un total de 36 equips, amb alumnes 6 a 9 anys. Cada grup va identificar el problema real relacionat amb el desafiament i va construir una maqueta amb peces i motors de Lego de forma original i creativa, tot fent referència a la solució que van trobar al problema plantejat.