Els estudis amb radar efectuats per un equip japonès han revelat l'existència de "dos buits o càmeres" ocults darrere dels murs de la tomba del faraó Tutankamon, a la ciutat monumental de Luxor, va anunciar el ministre egipci d'Antiguitats, Mamduh al-Damati.

L'estudi, dirigit per l'expert japonès Hirokatsu Watanabe, va revelar que segurament "hi ha alguna cosa" darrere dels murs nord i oest de la cambra funerària de l'anomenat "faraó nen", va dir Al-Damati. Així mateix, l'anàlisi de Watanabe va revelar que hi ha materials metàl·lics i orgànics en aquests buits, però no en va especificar la naturalesa, i Egipte busca determinar-la.

Al-Damati va explicar que el seu departament està segur al 90% d'aquesta hipòtesi, però que encara són necessaris més escàners i anàlisi, que es duran a terme a final d'aquest mes.

Aquestes troballes confirmarien la hipòtesi de l'arqueòleg britànic Nicholas Reeves, segons el qual hi ha la cambra funerària, possiblement, de la reina Nefertiti (madrastra de Tutankamon), encara que Al-Damati ha apuntat diverses vegades que també podria albergar la mòmia de la reina Meritaton (filla i dona d'Akhenaton, pare de Tutankamon) i fins i tot la de la mare del faraó, Kiya.