El personatge del Quixot s'ha convertit a Toledo en la figura "més gran i dolça del món", en haver estat elaborada amb 600 quilos de pasta de massapà que han donat cos a l'enginyós gentilhome, amb l'objectiu de batre el rècord Guinness.

Per certificar que la figura mereix tal distinció, a l'acte de presentació, celebrat ahir al migdia al toledà centre cultural de San Marcos van assistir dos testimonis i un topògraf que van certificar que El Quixot elaborat per l'obrador Sao Tomé mesura 3,60 metres -el rècord el tenia fins ara un caramel de 3 metres a la ciutat de Los Angeles (EUA)- i pesa 300 quilos.

Així ho va explicar el seu creador, el mestre pastisser Antonio Aranda, que el gener passat es va embarcar en l'aventura de construir aquest Quixot singular, per encàrrec del govern de Castella-la Manxa, com un dels actes més destacats de la commemoració del quart centenari de la mort de Cervantes i per la capitalitat espanyola de la gastronomia que ostenta aquest any Toledo. La peça ha suposat a Antonio Aranda 500 hores de feina.