Detingut per conduir a 195 km/h mentre feia un Periscope

L'arrestat, de 23 anys, conduïa de forma temerària i ho retransmetia en directe a través d'aquesta xarxa social

09.05.2016 | 17:42
Detingut per conduir a 195 km/h mentre feia un Periscope

La policia ha detingut a Madrid un jove per gravar vídeos mentre conduïa de forma temerària i retransmetre'ls en directe a través de la xarxa social Periscope, en la primera operació realitzada per delictes comesos amb aquesta aplicació, que s'ha realitzat gràcies a denúncies de ciutadans.

Segons ha informat la policia en un comunicat, l'arrestat és un jove de 23 anys que durant els seus enregistraments duplicava els límits de velocitat i realitzava maniobres temeràries, provocant que els altres conductors haguessin de apartar-se del seu carril per evitar un xoc. A més, va penjar a la xarxa altres imatges en què es gravava a si mateix consumint substàncies estupefaents.

En un dels vídeos pujats a la xarxa es veu com el jove presumeix que a ell mai el paren i, enfocant amb el mòbil el comptaquilòmetres, demostrant que condueix de nit per les autovies de circumval·lació de Madrid a gairebé 200 quilòmetres per hora - concretament a 195km / h-, en una zona en la qual el límit és cent.

Es tracta de la primera operació realitzada a Espanya per delictes comesos en usar l'aplicació Periscope -que permet gravar vídeos que es publiquen a Twitter-, i que es va iniciar gràcies a que ciutadans van avisar que un usuari d'internet compartia des del seu compte de Periscope aquestes imatges.

D'una banda, la Secció de Xarxes de la Unitat d'Investigació Tecnològica va identificar el perfil d'aquest jove a través d'un rastreig i anàlisi preventiu que els agents fan per detectar comportaments que suposin una infracció penal.

A més, diversos ciutadans que van tenir accés als vídeos van denunciar la seva existència a través dels comptes que la Policia Nacional té a les xarxes socials.

La policia ha subratllat que, a més del perill que suposava conduir mentre manipulava el seu telèfon mòbil en vídeos que superaven els 16 minuts de durada ininterrompuda, el detingut realitzava maniobres a gran velocitat que van provocar situacions en les que els altres conductors van haver de apartar-se per evitar la col·lisió, fins en quatre ocasions.

En acabar un dels vídeos, i trobant-se encara en carretera interurbana, es veu com realitza un brusc derrapatge que acaba amb el seu turisme situat de forma perpendicular al sentit de la marxa.

Analitzades les imatges i identificat l'autor dels vídeos il·lícits, els investigadors van detenir el jove a la localitat madrilenya de Rivas-Vaciamadrid.

Fonts policials han precisat que es tracta d'un jove nascut a Madrid fa 23 anys, encara que ara no viu a la capital, sobre el qual no consten antecedents policials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema