La pluja que va caure dissabte a la tarda va aigualir les dues diades castelleres que se celebraven al Bages i va obligar a traslladar sota cobert tant l'actuació que es desenvolupava al carrer de Sant Josep de Súria com la de plaça Gran de Santpedor.

Els Salats de Súria van organitzar la 3a Diada del Local al carrer Sant Josep, juntament amb els Castellers d'Altafulla i els Picapolls de la Gavarresa. Quan encara eren a plaça, es van descarregar els pilars d'entrada: 2 pilars de 4 dels Salats i un pilar de 4 de Picapolls i Castellers d'Altafulla. A la primera ronda els Salats van descarregar un 2 de 6 en el que els dosos eren força lleugers. Els Castellers d'Altafulla van descarregar el 3 de 6 amb pilar quan va començar a ploure; i aleshores la diada es va traslladar al local. Un cop allà, els Picapolls van completar la primera ronda descarregant el 3 de 6 amb pilar.

A la segona ronda, els Salats van descarregar un 3 de 7 molt sòlid, i els Castellers d'Altafulla i els Picapolls de la Gavarresa van descarregar el 2 de 6 i el 4 de 6 respectivament. A la tercera ronda, els Salats de Súria va descarregar el 4 de 6, mentre que el castell descarregat tant per Castellers d'Altafulla com Picapolls de la Gavarresa va ser el 3 de 6. Finalment, a la ronda de pilars, els Salats van descarregar un pilar de 5 i 2 pilars de 4, els Castellers d'Altafulla un pilar de 4 aixecat per sota i un pilar de 4, i els Picapolls de la Gavarresa, 2 pilars de 4. Aquesta jornada atípica, marcada per la pluja, es va acabar amb un sopar amb totes tres colles i un concert.

La pluja també va provocar que el segon aniversari dels Castellers de Santpedor tingués dos escenaris diferents. Els pilars d'obertura i les dues primeres rondes es van celebrar a la plaça gran de Santpedor. Quan la colla de la camisa daurada estava construint la seva segona construcció van caure les primeres gotes. Malgrat això, el castell, un de sis, va ser descarregat. En aquest punt, l'organització va decidir traslladar l'última ronda a la pista poliesportiva coneguda com El Paller. Allà es va acabar la jornada i es va fer el sopar i la festa posterior. En aquesta ocasió, els pilars inicials van ser de dol a proposta dels Castellers de Castellar del Vallès, en el marc d'una campanya a favor dels refugiats. Els Castellers de Santpedor van oferir un quatre de sis amb agulla, que van descarregar sense cap problema; i un set de sis. Per a la tercera ronda van deixar la torre de sis, que van estar a punt de descarregar dues vegades, però no ho van aconseguir. Dos pilars de quatre van ser el punt final.

Els Tirallongues de Manresa van portar d'inici a plaça un tres de set que van descarregar solventment. En segona ronda, va intentar el tres de set amb agulla, que van haver de descarregar. A la ronda de repetició, els manresans van canviar de castell i van optar per un quatre de set culminat amb èxit. El darrer castell va ser el tres de sis amb agulla, que tampoc els va presentar cap dificultat. Un pilar de cinc va cloure l'actuació dels Tirallongues.

Els Castellers de Castellar del Vallès van descarregar el tres de sis amb agulla, el quatre de sis i el tres de sis i van fer un pilar de quatre.

Els Moixiganguers, a Vic

Per la seva banda, els Moixiganguers d'Igualada van actuar diumenge a la Diada de la Primavera de Vic, que organitzen els Sagals d'Osona. Condicionats per algunes baixes, els igualadins es van conformar amb castells de set, que van permetre rodar nous castellers i que van completar sense cap problema. Van descarregar el cinc de set, el quatre de set amb agulla i el quatre de set, a banda dels dos pilars de quatre d'entrada i un pilar de cinc de comiat.