L'internat Santa Maria de Manresa amaga un secret que cal descobrir per evitar un desenllaç fatal. Aquesta és la proposta del room escape Codi Houdini que s'acaba d'inaugurar a la Muralla de Sant Francesc, 42.

El room escape és una proposta d'oci que consisteix en què un grup de persones, generalment de 2 a 6, entrin en una habitació i en un temps limitat de 60 minuts desxifrin els enigmes que hi ha amagats a la cambra per poder trobar les combinacions necessàries per sortir de la sala abans dels temps límits. Per fer-ho s'ha d'utilitzar l'enginy, la lògica i el treball en equip per tenir èxit.

El Codi Houdini és una iniciativa que han tirat endavant Marta Vilanova, Cristina Masip, Anna Calsina i Vanessa Ramírez. Totes elles van fer room escape temps enrere per diversió i van pensar que seria una bona idea obrir-ne un a Manresa per incrementar i diversificar l'oferta d'oci a la ciutat.

Han ambientat l'espai com si fos un internat dels anys 60, el de Santa Maria. Els jugadors poden triar entre dues històries. Una d'aventura per descobrir un secret que podria canviar el rumb de la història, i una de misteri on l'internat abandonat es converteix en una confraria secreta.

Segons les impulsores del projecte, el Codi Houdini és un joc pensat per realitzar amb amics, la família o companys de feina. També ofereix versions personalitzades per celebrar festes d'aniversari amb els més petits.

Amb el Codi Houdini són tres els room escape que hi ha a Manresa. La Clau és al passatge Vilaseca i Garriga, tocant al carrer Magnet, on la temàtica és una història familiar. També hi ha el Secret, al passatge Ferrocarril, que té dos jocs: un d'ambientat en una casa senyorial, "Les estances de la majordoma", i l'altre que es diu "El misteri de Montserrat".