Homosexuals, bisexuals, heterosexuals i transsexuals han fundat el primer cor LGBT de l'estat espanyol, que ahir va celebrar el seu primer concert a Madrid per cantar "la diversitat" amb un repertori de temes que representen aquesta lluita col·lectiva.

"La música ens representa com som, una melodia amb sons diferents, però que encaixen perfectament", ha explicat Y. Guerra, un dels fundadors de la coral de Veus LGBT de Madrid.

Juntament amb tres amics més va posar en marxa al setembre passat aquest projecte, que primer va prendre la forma d'una associació a favor de la visibilitat dels gais, les lesbianes, els bisexuals i els transsexuals.

Més tard es va materialitzar la creació del cor, el primer d'Espanya que agrupa el col·lectiu LGTB, ja que fins ara només s'havien constituït cors gais en ciutats com Madrid, Barcelona i Palma de Mallorca.

Les audicions per formar part de Veus LGBT van començar el mes de novembre passat i tot seguit es van posar en marxa els assaigs, encara que per al primer concert va caldre esperar fins ahir a la sala But de Madrid.