Un quadre de Wim Jansen, un artista de Dordrecht (Països Baixos) que mai va aconseguir reputació més enllà de l'àmbit local, és ara famós a tot el país després d'haver aparegut al vídeo de Hold Up de Beyoncé, i fins i tot serà exposat al museu de la localitat.

Va ser el comissari del Museu de Dordrecht, Sander Paarlberg, qui es va adonar, mentre veia el vídeo en qüestió, que pertany a l'últim àlbum de Beyoncé, Lemonade, que hi havia un quadre de la seva ciutat, segons ha explicat.

Des de llavors va començar una exhaustiva recerca per trobar-lo que va durar unes quantes setmanes, amb la col·laboració de diverses persones que li enviaven correus amb possibles pistes, i va culminar fa uns dies, quan va trobar el quadre en una petita capella a només 200 metres del seu museu. "Hi ha un moment al principi del vídeo, quan Beyoncé surt de la piscina, en el qual, si t'hi fixes bé, hi ha un quadre de la meva ciutat", va dir Paarlberg, que afirma que va reconèixer ràpidament el paisatge "perquè aquesta perspectiva ha estat pintada per molts artistes al llarg de la història".

El quadre "ha despertat molta expectació" i "molta gent de tot el país vol veure'l", i per això a l'octubre serà exposat al Museu de Dordrecht, va anunciar Paarlberg, que ha estat entrevistat pels principals diaris i televisions d'Holanda. Curiosament, el comissari del museu on serà exposat el quadre va opinar que "no és bo, sinó més aviat mediocre".

Com va arribar un quadre d'un artista local holandès a un vídeo de Beyoncé? "L'obra només està disponible a internet en una pàgina web xinesa, de manera que els autors del vídeo van haver de treure-la d'aquí", ha subratllat Paarlberg.

El bon posicionament que té aquesta imatge a Google en buscar els termes "pintura tradicional" o "arquitectura occidental" en anglès va poder fer que els creadors trobessin l'ara famós quadre de Wim Jansen, el qual es creu que va ser pintat al voltant del 1950, va explicar. Aquesta casualitat ha provocat que Dordrecht, localitat de 118.000 habitants als afores de Rotterdam, "es doni a conèixer a molta gent i atregui molts visitants", va dir el responsable del museu.