L'actriu Jennifer Aniston va carregar amb duresa, a través d'una carta oberta publicada ahir en el medi digital The Huffington Post, contra l'assetjament de la premsa del cor i la cosificació que pateixen les dones.

"Perquè consti, no estic embarassada. El que estic és farta. Farta d'aquest gairebé esport d'escrutini i humiliació física que s'esdevé cada dia sota l'aparença del 'periodisme', la 'Primera Esmena' (de la Constitució dels Estats Units) i les 'notícies de famosos'", va indicar Aniston en el seu text.

La que va ser protagonista de la sèrie Friends és un focus habitual dels rumors de la premsa rosa a Estats Units, especialment sobre la seva situació sentimental o d'un suposat embaràs.

A la seva carta, Aniston va començar assegurant que "abordar les xafarderies" és una cosa que mai ha fet fins ara perquè no volia "donar energia al negoci de les mentides".

Va afirmar que tots els dies el seu espòs Justin Theroux i ella són "assetjats per dotzenes de fotògrafs" plantats davant de casa per aconseguir "qualsevol tipus d'imatge", encara que això suposi "posar en perill" els vianants que puguin estar en aquest lloc.

Però l'actriu va preferir ampliar el seu enfocament a aquesta situació i ha considerat que, si ella és algun tipus de "símbol" per a l'opinió pública, aleshores és també un exemple de com la nostra societat mira "les nostres mares, filles, germanes, esposes, amigues i companyes".

"La cosificació i l'escrutini al qual sotmetem a les dones és absurd i pertorbador. La manera en què jo sóc retratada pels mitjans de comunicació és simplement un reflex de com veiem i representem les dones en general, que són calibrades a través d'un retorçat estàndard de bellesa", va afegir Aniston.