Les últimes pluges han impedit les excavacions al lloc on suposadament hi ha l'anomenat "tren de l'or" nazi, al sud-oest de Polònia, segons han explicat els caçatresors que des de fa deu dies treballen a la zona per trobar aquest mític transport blindat carregat de riqueses.

El portaveu de les dues persones que asseguren conèixer el parador del tren va dir a a mitjans locals que les excavacions no es reprendran fins demà, dimecres, ja que cal esperar que la terra s'assequi després de les fortes precipitacions durant el cap de setmana. Els treballs amb maquinària pesant van arrencar el 12 d'agost, tot i que fins ara tots els sondejos que s'han fet a la zona els últims mesos han tingut resultats negatius i no hi ha cap evidència de l'existència del mític tren.

A la regió polonesa de Silèsia es parla des de fa dècades d'un suposat tren blindat nazi que transportava metalls preciosos i joies i que a final de la Segona Guerra Mundial va desaparèixer misteriosament en el trajecte entre la fortalesa alemanya de Breslavia (l'actual ciutat polonesa de Wroclaw) i la localitat de Walbrzych.

Fa un any, els caçatresors Piotr Koper i Andreas Richter van assegurar conèixer la ubicació del túnel on els alemanys haurien amagat aquest tren -i que hauria estat sepultat posteriorment pels bombardejos soviètics- gràcies a la confessió d'un vell soldat ale-many mort recentment.

Tot i que fins ara no han localitzat el tren, sí que diuen haver trobat indicis d'un túnel ferroviari ocult. Si finalment es troba el comboi, els descobridors rebran el 10% del valor del carregament, el percentatge que fa un any Koper i Richter van negociar amb les autoritats poloneses.

Febre de l'or

El 2015 la notícia de la presumpta existència del blindat va atreure fins a la regió centenars de curiosos, fet que el mes d'octubre de l'any passat va fer que el govern polonès desplegués l'exèrcit per acordonar la zona i assegurar-se que no hi hagués mines de la Segona Guerra Mundial enterrades.