Una casa intel·ligent, accessible i sostenible recorrerà el territori espanyol durant els pròxims mesos per demostrar a tècnics professionals, i a la societat en general, que l'accessibilitat és positiva per a tots i que, a més, no és incompatible amb el bon gust. L'habitatge, de més de 100 metres quadrats, és una iniciativa de Fundació ONCE posada en marxa en el marc d'un conveni subscrit amb el Reial Patronat sobre Discapacitat, que pretén mostrar als seus visitants les possibilitats de construcció i dotació de mobiliari en una casa intel·ligent, accessible i sostenible, i alhora oferir solucions tècniques i tecnològiques a problemes d'accessibilitat. José Luis Martínez Donoso, director general de Fundació ONCE, ha explicat que l'objectiu de la iniciativa és demostrar als tècnics i ciutadans que l'eliminació de barreres i el disseny per a tots són dues realitats possibles a les quals ha de tendir la societat per contribuir a la consecució de la plena ciutadania de totes les persones.

Partint d'aquesta base, l'estança està pensada perquè la visitin professionals del sector de l'edificació, escoles de disseny industrial, empreses relacionades amb la construcció, l'urbanisme, l'accessibilitat i la domòtica, administracions públiques, associacions de persones amb discapacitat i societat en general.

Dotada de saló, cuina/menjador, dormitori, bany i hall d'entrada, la casa s'ha concebut sota els criteris de confort, adaptació a les necessitats dels seus habitants, facilitat d'ús, seguretat, sostenibilitat i, per descomptat, el de la estètica. És previst que l'habitatge, en un tràiler, iniciï el recorregut a final del mes de setembre i que visiti les diferents comunitats autònomes de l'estat.