L'escriptor J. J. Benítez commemora amb el seu nou llibre, Solo para tus ojos, els 44 anys que fa que es dedica a la investigació dels ovnis, un fenomen "més real que la catedral de Burgos", contra el qual, diu, la ciència esgrimeix arguments "molt puerils i sense gaire fonament".

"No conec cap científic que hagi estat un mes o més treballant en la investigació ovni i segueixi pensant que és una faula", va assegurar ahir en una entrevista a Efe aquest periodista i escriptor del llibre Solo para tus ojos (Planeta ), el número 58 que publica en la seva carrera.

Benítez, pamplonès que acaba de fer 70 anys, recull més de 300 casos, dels 27.000 en què ha aprofundit al llarg de la seva dilatada trajectòria, a Solo para tus ojos, primer volum d'una trilogia en què reunirà les mil històries que "més l'han impactat".

Al llarg de les més de quatre dècades que ha dedicat al seu estudi, el punt de vista de l'escriptor respecte als ovnis amb prou feines ha variat i sosté que actualment manté les mateixes "quatre certeses i quatre mil dubtes". "Sé que l'ovni és un fenomen cert; sé que els que vénen no són humans; desconec d'on vénen i no estic segur de quines són les seves intencions", afirma.

A més, Benítez assegura que els exèrcits de tot el món "oculten" la informació que tenen sobre els ovnis i que, si revelessin "qualsevol" de les proves físiques que en tenen -com "naus estavellades" i "criatures capturades"-, la societat assumiria que és cert.

"Però ho amaguen i no hi haurà una trobada oficial i pública amb els humanoides perquè la humanitat no està preparada per a això i seria un desastre", afegeix l'autor, que dedica el seu nou llibre al recentment desaparegut periodista Fernando Múgica, company "de pupitre i aventures", amb qui va recórrer el món.

Solo para tus ojos, estructurat en dos capítols titulats Estamos delante de un fenómeno real i ¿De dónde proceden?, inclou testimonis de persones de totes les èpoques i racons del món, fins i tot alguns noms il·lustres com el de Fidel Castro o els dels papes Pius XII i Joan XXIII.

La trobada de l'anomenat "papa bo" amb una nau "rodona i molt brillant" i un humà "com nosaltres però més alt i amb unes orelles llargues", va ser, "molt probablement", un dels motius per convocar el Concili Vaticà II, segons l'autor.

Aquest succés, ocorregut el juliol del 1959 en una estada a la residència estiuenca de Casteldangolfo, es va mantenir en secret durant dues dècades per desig del pontífex, fins que el va treure a la llum el seu secretari personal, Francesco Capovilla, que va presenciar l'encontre.

Per a l'autor de Caballo de Troya, que ha viscut en primera persona "diversos" fenòmens ovni en llocs com Perú i Cadis, "el més rellevant" són els testimonis aliens, que a Solo para tus ojos il·lustren multitud de fotografies a les quals acompanyen més de 300 dibuixos procedents dels seus quaderns de camp.