Un professor valencià s'ha emportat una sorpresa al rebre en la seva nòmina 451.000 euros de més. Els diners li van ser ingressats per error en concepte d'endarreriments de sexennis. El docent va comunicar a l'Administració la decisió i ja ha tornat la voluminosa quantitat.

El cas l'ha explicat la Sindicatura de Comptes en el seu informe de fiscalització del Compte General de la Generalitat valenciana corresponent a l'exercici 2015.

El síndic explica, en el capítol dedicat a les despeses de personal de la Generalitat Valenciana, que ha detectat un cas en què, per error, es va incloure en la nòmina d'octubre de 2015 d'un funcionari docent un complement per endarreriments de sexennis per import inadequat de 828.611 euros, que després de les retencions per IRPF i la resta de conceptes es va traduir en el pagament d'una nòmina líquida de 451.637 euros d'excés.

No obstant això, adverteix la institució, "l'error no va ser detectat per cap control -ni en Personal, Nòmines, Intervenció o tresoreria- ni es va impedir el seu pagament".

Afortunadament, apunten des de la Sindicatura de Comptes, el funcionari que va rebre els diners ho va comunicar i va reintegrar l'excés el 4 de novembre del 2015.