Tots fem Bages presentarà avui, a les 8 del vespre, en un acte obert a la sala d'actes del centre cultural el Casino la seva declaració de principis, pactada en la darrera comissió permanent. Aquesta va servir per incloure en el document original de la declaració algunes esmenes i paràgrafs, entre els quals un en què l'associació manifesta "el nostre rebuig a les darreres modificacions que s'han realitzat per part del govern espanyol en matèria d'assistència sanitària que priven d'aquest dret bàsic una part de la població".

Tots fem Bages ha rebut esmenes a l'esborrany principal de declaració de principis per part de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, la delegació al Bages d'Òmnium Cultural i el Col·legi de Treballadors Socials. Un cop analitzades, la comissió permanent ha acordat un nou redactat de la declaració, "modificant especialment el darrer paràgraf del mateix, que queda redactat de la manera següent: apostem per una nova regulació dels moviments mundials de població que no criminalitzi els sectors més desafavorits i que fomenti la interculturalitat per evitar la creació de guetos tancats en funció de la procedència o l'origen social. Considerem necessària la modificació i derogació, si escau, de la llei d'estrangeria així com de les normes que permeten la privació de llibertat i la reclusió de persones en el Centres d'Internament d'Estrangers pel sol fet de no tenir regularitzada la seva situació administrativa dins de l'estat espanyol". S'acorda, també, afegir el paràgraf esmentat anteriorment referent al tema de l'assistència sanitària.

L'acte d'aquest vespre començarà amb una presentació a càrrec de Francesc Xavier Navarro, de Bages per Tothom, seguida de la lectura de la declaració de principis. A continuació hi haurà una conferència a càrrec de Xavier Rius, autor del llibre La xenofòbia a Catalunya. S'obrirà un torn de debat entre els presents a l'acte i hi haurà cloenda musical coordinada pel Guillermo i la Denise.