L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa ha descartat la implantació de places d'aparcament controlat a la Balconada i les Escodines. La idea inicial era que hi hagués zones blaves i verdes. Aquestes últimes, pensades per als veïns, amb una tarifa reduïda.

Ara l'Ajuntament ha anunciat que farà igualment un conjunt de millores de mobilitat a l'entorn de l'hospital de Sant Joan de Déu i reordenarà les zones d'estacionament, però les senyalitzarà de color blanc. Aquests treballs aniran acompanyants d'obres de pavimentació i reparació de voreres.

Aquestes intervencions es realitzaran durant aquest agost i és previst que s'acabin el setembre. Tenen un pressupost de 181.457 euros, i es porten a terme un cop les obres d'ampliació de l'hospital de Sant Joan de Déu ja són a la recta final. Això causarà un notable increment del trànsit a tot aquest sector. Es calcula que quan el centre sanitari estigui en ple rendiment, hi haurà 2.500 vehicles diaris en trànsit en aquesta zona.

L'aparcament es reordenarà i se senyalitzarà al llarg de tot el carrer Divina Pastora, el Santa Clara, l'Oleguer Miró, un tram del Sant Maurici i a la mateixa avinguda de Sant Joan de Déu, davant l'hospital. Al Divina Pastora, per exemple, s'aparca actualment a banda i banda. A gairebé tot el carrer els vehicles es deixen en bateria. Això continuarà sent així, però amb la novetat que a partir d'ara la zona d'estacionament estarà senyalitzada al terra. Pel que fa a l'aparcament al barri de la Balconada, de moment no es tocarà res.