El lehendakari Iñigo Urkullu ha convidat el papa Francesc a visitar Euskadi aquest 2015 coincidint amb la celebració del primer any jubilar del Camí de Sant Ignasi, que segueix el recorregut que va fer Ignasi de Loiola a Manresa. Urkullu va enviar la carta fa quinze dies. Per ara, no ha obtingut resposta.

El primer any jubilar del camí ignasià començarà el 31 de juliol del 2015 a Azpeitia, on hi ha el santuari de Loiola, i acabarà el 31 de juliol del 2016 a Manresa, on hi ha la Cova de Sant Ignasi. La invitació té un motiu molt clar i és que el Sant Pare pertany a la Companyia de Jesús, fundada per sant Ignasi. Anteriorment, Francesc ha estat convidat a visitar Manresa per l'alcalde Valentí Junyent i pel bisbe de Vic, Romà Casanova.

El director general de l'Obra Apostòlica Camí Ignasià i de l'Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, el pare Josep Lluís Iriberri, ha manifestat a Regió7 que "estem molt contents d'aquesta iniciativa del govern basc perquè resulta una empenta definitiva al projecte de pelegrinatge del camí ignasià". Per a ell, que "el lehendakari hagi oficialitzat aquesta invitació reforça els lligams amb Euskadi de la nostra terra del Bages i confiem que surti l'efecte que tots desitgem; que el bisbe de Roma, Francesc I, ens visiti és un motiu de orgull per a tothom i de ben segur no deixarà indiferent ningú". Fa notar que "les agendes són difícils de quadrar i amb seguretat que la del 2015 està ja tancada, però, al mateix temps, sabem que aquest Papa és un home a qui agraden les sorpreses".