La crisi econòmica posa de manifest situacions colpidores com la que es va viure ahir a Manresa i que va posar en una situació confrontada dues parts que ja ho estaven passant prou malament cadascuna pel seu cantó: una mare amb un fill menor que tenia ordre de ser desnonada i l'amo del pis -en situació d'atur- que feia un any que ocupava sense pagar lloguer ni subministraments.

Una trentena d'activistes de la PAHC es van concentrar davant del pis del carrer de Santa Maria en solidaritat amb la Maria, que no podia pagar el lloguer del pis, perquè no disposa de cap ingrés i, a més a més, té a càrrec el seu fill de 17 anys. Quinze dies abans, una comitiva judicial ja havia intentat desallotjar-la, però com que ella havia negat haver rebut cap notificació van decidir posposar-ho. La versió del funcionari judicial, però, deia que si no les havia rebut era perquè no havia volgut obrir la porta. El propietari, d'altra banda, ha hagut d'anar assumint totes les despeses de serveis com la llum i l'aigua durant tot aquest temps i, cansat i necessitat per la situació, va emprendre mesures legals.

La procuradora, els assistents socials, la Maria, el representant judicial i el propietari (que va estar present durant tot el procediment) van decidir posposar 10 dies hàbils més l'execució. Durant aquests dies, s'haurà de buscar una solució al problema, ja que el dia 20 és la data límit per retornar les claus al propietari.