ERC no tractarà fins al mes vinent, passades les vacances, els temes del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en què discrepa amb l'equip de govern convergent. Un d'aquests temes és la previsió de construir un nou pont que travessi el riu, infraestructura que tampoc no desitja Meandre. Tal com c0nstava en l'edició d'ahir, l'entitat ecologista ha manifestat la seva confiança que el nou pes específic que han agafat els republicans a l'Ajuntament de Manresa serveixi per eliminar aquest projecte del POUM.

Els republicans han manifestat que, per ara, no pensen dir res sobre aquest tema. Un dels motius principals és que la persona del partit que domina més tot el relatiu al POUM, el regidor Marc Aloy, arquitecte de professió, està de vacances. Un altre és que no serà fins al setembre que tenen previst "començar a parlar amb el govern" del POUM per "veure com es recondueix". Han recordat que, ja abans de les eleccions municipals del maig passat, que els han permès passar de tres regidors a set, havien expressat la conveniència "d'aconseguir el consens més ampli pensant en hipotètics canvis de majoria". Les fonts d'esquerra no han concretat si el partit ha presentat al·legacions al document aprovat inicialment el març passat. Una votació al ple en la qual es van abstenir. Dies abans, els republicans van instar l'alcalde de Manresa a "complir el seu compromís i no portar el POUM al ple si no hi ha un consens ampli a favor d'aquest projecte cabdal per als futurs quinze anys de la ciutat". Van afirmar que, en cas contrari, s'abstindrien, com van acabar fent. També es van abstenir el PSC i PxC, mentre que el PP i la CUP hi van votar a favor amb CiU.

A banda de "la construcció d'un pont entre la carretera de Cardona i el Congost que genera uns talussos de més de quatre metres d'alçada sobre el parc del Cardener i parteix la continuïtat del parc i de la zona esportiva del Congost", altres temes en què ERC ha expressat la seva disconformitat vers el contingut del POUM tenen a veure amb el model comercial, que considera que "va en contra del petit comerç"; l'ús de l'habitatge a la planta sotateulada; "l'excés de planejament derivat de plans d'àmbit més petit"; el fet de "donar alçades diferents en un mateix carrer", i "la pèrdua d'equipaments a tota la ciutat".