La Catalunya Central començarà el curs amb 1.500 alumnes menys en l´etapa obligatòria

La plantilla docent s'incrementa amb un centenar de professors i es reforça l'educació especial i l'atenció a la diversitat

05.09.2015 | 00:00

Les escoles i els instituts de la Catalunya Central obriran portes el proper 14 de setembre amb un total de 72.023 alumnes als cursos d'infantil, primària i secundària obligatòria. Són 1.505 menys que ara fa un any, el que representa una disminució del 2 %.
Les dades les va presentar ahir a Manresa el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez, i mantenen la tendència a la baixa dels últims anys als primers cursos que respon "a una qüestió demogràfica" de pèrdua de la natalitat. de fet, l'educació infantil és l'etapa que té una davallada més important (del 4,3 % en conjunt), mentre que la caiguda a primària es manté en la mitjana del 2 %, i a l'ESO és només del 0,4 %. Aquestes dades segueixen una tendència similar a les del conjunt del país, però en el cas de la Catalunya Central, per bé que aquest mes de setembre hi haurà menys alumnes que fa un any, "el curs començarà amb més alumnes que no pas va acabar". Segons Ramírez, aquest fet s'explica pels moviments demogràfics que hi va haver a mig curs, però com a mínim en els darrers anys mai no s'havia donat d'una forma tan significativa com ara "i haurem de veure si va ser un fet circumstancial o si es mantindrà".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Arxiven les multes a dos joves que es van manifestar contra el partit Som Catalans

La UCFR critica que aquestes sancions busquin "intimidar i desmobilitzar les persones que planten...

El PSC de Manresa denuncia l´incompliment del govern de convocar el consell de ciutat

Aquest mes s'havia de posar a consideració de la ciutadania el Pla de Govern 2016-2019

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema