La Cambra de Comerç i Indústria de Manresa ha demanat formalment, mitjançant una al·legació al Pla d´Ordenació Urbanística Municipal, que es reconsiderin els nous paràmetres d´edificació assignats a l´hipermercat Carrefour dels Trullols i que no superin els 4.000 m2.

Si el nou pla urbanístic de la ciutat s´aprova definitivament com està ara, el Carrefour podria doblar la superfície comercial existent i ocupar 48.000 m2 en planta baixa.

El president de la Cambra, Pere Casals, ha explicat que si accepten els 4.000 m2 d´ampliació és perquè es tracta d´un creixement en planta baixa que el pla general encara vigent ja els permetria assolir.

Casals creu que «anar més enllà d´aquests 4.000 m2 seria un problema».

També sol·liciten que una part de la contraprestació econòmica que aquesta ampliació pugui generar s´apliqui a cobrir dèficits que hi pugui haver en el comerç minorista del centre de la ciutat, «millores que caldria acordar amb les entitats representatives». Les millores podrien consistir a instal·lar indicadors lluminosos amb les places lliures dels aparcaments de la zona comercial.

Canvi de model

Si l´ampliació en planta no fos de 4.000 m2 sinó superior, la Cambra considera que podria causar «un canvi substancial de model comercial a la ciutat, depenent del model de negoci amb què s´executi una eventual ampliació de superfície comercial, que pot ser del tot contrari a l´esperit de defensa i foment del centre històric de la ciutat i l´estructura urbana del POUM».

Casals ha fet notar que la Cambra de Comerç i Indústria no es posiciona a favor de treure a Carrefour la possibilitat de créixer en planta superior, un dret que li reconeix el pla general encara actualment en vigor.

PSC, CUP i ICV, en contra

Amb anterioritat al posicionament de la Cambra de Comerç, aquest diari ja ha recollit les al·legacions de rebuig que PSC, CUP i ICV han expressat, de manera separada, a l´ampliació de l´hipermercat de la zona dels Trullols.

El PSC ha demanat que el POUM faci marxa enrere en la seva aprovació provisional de les modificacions de planejament proposades per facilitar l´ampliació del Carrefour. La CUP ha expressat la seva preocupació pel possible creixement comercial, ja que, «segons el POUM, la zona del centre comercial dels Trullols es podria ampliar de manera encoberta». Pel que fa a ICV, considera que «és necessari suprimir l'ampliació de superfície del Carrefour, així com no preveure usos comercials en els actuals polígons industrials com Els Dolors».

Iniciativa defensa en la seva al·legació aquestes mesures per «preservar el petit comerç de proximitat de la ciutat».