L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) va celebrar ahir l'acte de graduació de 176 estudiants de graus i màsters del curs 2014-2015. Durant la cerimònia hi va haver temps per a tot. Per felicitar els nous graduats, encoratjar-los en la seva nova etapa, i també per fer reivindicacions, com quan el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Enric Fossas, va demanar més implicació en el centre universitari manresà.

La graduació es va fer a la sala d'actes de la Fundació Althaia, a l'Hospital de Sant Joan de Déu. Va quedar petita i ve ser necessari obrir les finestres d'un lateral que donen a la sala perquè tothom pogués seguir la cerimònia.

Es van repartit multitud de premis, insígnies, diplomes i agraïments. No tan sols hi va haver reconeixement als estudiants que s'han acabat de graduar i fer els màsters, sinó també als millors expedients de cada especialitat; a treballs; al professor més ben valorat pels alumnes, que va ser Josep Maria Rossell; i a les empreses que han acollit més estudiants en pràctiques.

El padrí de la graduació va ser José Damián España, de l'empresa Maxion Wheels, i exestudiant de l'EPSEM. Va recomanar als nous graduats que no parin de formar-se. "No s'ha acabat tot. Començar a treballar vol dir començar a formar-se". Va afirmar que "ja sou olímpics.

Possiblement sou la millor promoció de la història. La mala notícia és que l'any vinent n'hi haurà una altre de millor. És l'evolució humana".