Els nous contenidors de rebuig han tingut una bona acollida entre els manresans. A part del fet que molts ciutadans valoren que estèticament siguin millors, posen bona nota a la comoditat que tenen ara a l'hora de tirar la brossa. El fet de poder-los obrir mitjançant un pedal i que es tanquin més lentament són factors que agraden als veïns de diferents barris de Manresa.

Susana Gómiz tirava ahir una bossa d'escombraries en un dels 500 contenidors nous que hi ha a la ciutat. Ella ho feia al que hi ha situat al carrer de Sant Antoni Maria Claret, a tocar de l'estació d'autobusos, i valorava que, efectivament, s'ha guanyat en comoditat. "És més fàcil d'obrir-lo perquè la tapa pesa menys i, a part, el pedal i la maneta d'aquests nous contenidors pot anar bé per a persones grans que els costa tirar la brossa", comentava just després de llençar-hi una bossa d'escombraries.

A part de les facilitats que ofereixen els nous contenidors, també tenen més capacitat ja que s'hi poden emmagatzemar 3.200 litres de deixalles. Els que hi havia fins fa unes setmanes, de color verd, tenien una capacitat de 2.400 litres. A Cal Gravat, ahir al migdia diversos veïns llençaven la brossa. "Un factor important és que es tanca lentament i és molt més còmode. A part, com que té el pedal hidràulic, si portes més bosses a l'altra mà no cal que les deixis al terra perquè es pot obrir amb el peu", indicava José Luis Garrido, de 52 anys, que llençava la brossa al contenidor que hi ha a la rotonda entre el carrer Puig i Cadafalch i el passeig Joan Miró. Joan Bové, de 16 any i que també s'apropava al mateix contenidor, valorava que tinguessin més capacitat per encabir deixalles.

Per la seva banda, Susagna Campadabal, de 52 anys, afirmava que amb "els nous contenidors la imatge de l'espai reservat per llençar-hi les escombraries ha millorat perquè els anteriors, els de color verd, ja eren vells i estaven deteriorats". S'afegia als elogis al canvi Carme Vilanova, també veïna de Cal Gravat i de 57 anys. "Ara és més fàcil tirar les escombraries", deia. Els nous contenidors ja són als barris de Manresa, excepte al nucli antic, perquè els carrers són més estrets i els camions de recollida d'escombraries no hi poden passar. Amb el canvi s'han perdut una trentena d'unitats perquè l'Ajuntament ha considerat que no en en feien falta tants perquè els nous tenen més capacitat.