JxSí reclama mesures a Renfe perquè el tren a Barcelona trigui per sota de l'hora

Els parlamentaris bagencs David Bonvehí i Adriana Delgado entren una proposta que també tracta els accessos

30.05.2016 | 07:21
Un tren arribant a Manresa, amb la Seu al fons
Un tren arribant a Manresa, amb la Seu al fons

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha entrat al registre del Parlament de Catalunya una proposta de resolució en la qual es reclama al Ministeri de Foment que es portin a terme «les obres de reforma de l'estació de Renfe de Manresa consistents en la remodelació de l'accessibilitat a l'edifici de viatgers, que implicarà l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la instal·lació d'ascensor, més obres en les andanes i en el vestíbul». A més a més, es demana presentar «una proposta de serveis ferroviaris entre Manresa i Barcelona que redueixi el temps de viatge per sota de l'hora».

Els diputats de Junts pel Sí David Bonvehí i Adriana Delgado, signants d'aquesta iniciativa, han recordat que les obres d'accessibilitat de l'edifici de viatgers de l'estació de Renfe de Manresa havien d'estar enllestides el 2015 i no es van portar a terme. Actualment, per anar d'una andana a l'altra s'ha de fer per unes escales i un passadís subterrani o bé travessant les vies per un pas que ja hi ha adequat però que no és cap garantia de seguretat i que, a més a més, queda apartat de l'estació. «Amb aquesta situació, l'estació del Nord de Manresa pràcticament impedeix que les persones amb mobilitat reduïda la puguin utilitzar», han explicat els diputats.

De fet, Renfe ha licitat algunes actuacions de millora a l'estació de Manresa, després que «en els tres darrers anys hagi entrat una partida en els pressupostos de l'Estat que no s'ha acabat d'executar mai». Juntament amb Manresa, la companyia ferroviària també ha licitat actuacions de millora en dotze estacions més de Catalunya, concretament de La Garriga, Les Franqueses, Mollet Santa Rosa, Santa Perpètua, Blanes, Cabrera de Mar, Llinars del Vallès, La Granada, Montgat, Martorell, Molins de Rei i Montcada Reixac-Manresa.

«El trajecte ferroviari ha de ser mllorat»

La societat civil manresana i bagenca, a part de les obres de millora en dita estació, ha reclamat una millor mobilitat ferroviària entre Manresa i Barcelona. «El trajecte ferroviari ha de ser millorat perquè el tren sigui un mitjà de transport bàsic pels habitants de Manresa i la comarca», han explicat Bonvehí i Delgado, els quals reclamen que «el temps de trajecte entre Barcelona i Manresa sigui menys d'una hora».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

Cerimònia nupcial en directe a la fira de nuvis del Palau Firal

El renovat certamen es farà els dies 12 i 13 de novembre, sota el nom de Wedding Experience...

La protectora de Manresa saturada pels gossos d´una dona amb síndrome de Noè

La protectora de Manresa saturada pels gossos d´una dona amb síndrome de Noè

Entre juliol i setembre, han entrat a L'Aixopluc 90 quissos, i 35 són d'una ciutadana que en...

La línia de Renfe a Barcelona ha quadruplicat els viatges però triguen igual que fa 80 anys

La línia de Renfe a Barcelona ha quadruplicat els viatges però triguen igual que fa 80 anys

L´increment de parades i dels combois que circulen, sobretot a l´àrea metropolitana, impedeix...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema