La logística de la Selectivitat a Manresa per a 840 estudiants supera l'examen

Durant tres dies, tres equipaments eductius han acollit les Provés d'Accés a la Universitat (PAU)

20.06.2016 | 12:47
Estudiants de l´Institut Guillem de Berguedà de Berga en un descans, a l´Institut Lacetània de Manresa
Estudiants de l´Institut Guillem de Berguedà de Berga en un descans, a l´Institut Lacetània de Manresa

Ja són molts anys acollint la Selectivitat a Manresa, i això es nota. Logísticament, els tres dies d´exàmens a l´EPSEM-UPC, a la FUB-UManresa i a l'Institut Lacetània, amb 840 alumnes arribats del Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès, han anat com calia, sense sorpreses. A nivell d'infraestructura, però, hi ha hagut queixes per les dificultats d'escoltar bé el 'listening' de l'examen de llengua estrangera a les aules del Lacetània. El so de la gravació per fer la prova, o bé ressonava o bé es barrejava amb el de les aules veïnes que també la feien.

Ho explicaven el migdia de dijous, darrer dia de les proves, un grupet d'alumnes de l'Institut Guillem de Berguedà de Berga que feien una parada entre examen i examen al pati interior del Lacetània. Deien que les proves de Geografia, Filosofia (en concret, l'opció B) i Llatí havien estat «accessibles» (una paraula que aquest any fan servir molt els estudiants enlloc de l'acostumat «fàcil»). Que amb Historia de l'art «han anat una mica a 'pillar'»; que Física havia estat «molt difícil»; Les matemàtiques aplicades més fàcils que no pas les científiques quan, en teoria, hauria de ser al revés; que a la prova d'Economia «es van saltar l´estructura» i era «un pèl massa llarga» i que, amb excepcions, com ja va explicar aquest diari (vegeu l'edició de dimecres), català va ser bastant més difícil que no pas castellà, llevat de l'apartat de la prova de castellà on havien de definir el mot «paronímia».

L'anonimat dels alumnes

Montserrat Pons, presidenta del tribunal ubicat a la FUB (n'hi ha dos més a la Politècnica i un quart al Lacetània) explicava la mecànica de les proves. Per exemple, l'anonimat dels alumnes, que identifiquen cada prova que fan amb un codi de barres personalitzat, talment com es fa amb l'etiqueta de la qualificació i la del corrector, de manera que la lectura del nom i de la qualificació es pot realitzar mecànicament i és molt més ràpida. Aquest anonimat, que no és nou d'aquest any, es respecta per evitar favoritismes en el cas que el corrector reconegués l'alumne. La normativa és molt estricta i arriba fins al punt que si es detectés que l'estudiant ha fet una marca al seu examen per intentar ser reconegut, quedaria automàticament anul·lat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema