L'Ajuntament de Manresa inicia una millora dels paviments del Centre Històric

Els treballs es faran als carrers Urgell, Barreres i Sant Francesc. Les actuacions provocaran talls al trànsit de carrers i recorreguts alternatius

24.06.2016 | 10:33

El Pla de Millora de l´Espai Urbà que impulsa l´Ajuntament de Manresa iniciarà el proper dilluns, 27 de juny, una nova fase de treballs per millorar els paviments de la ciutat. En aquesta ocasió, l´actuació conjunta amb l´empresa Aigües de Manresa es focalitza en tres carrers del Centre Històric dela Ciutat: Barreres, Urgell i Sant Francesc.

Aquesta fase d´actuacions està vinculada a l´Auditoria de l´Espai Urbà i adreçada a intervenir en carrers en evident mal estat que es considera una prioritari millorar-los. Els mes de març passat, els treballs es van realitzar als carrers Xiprer, Bonsuccés i Plaça Remei; i á l´abril les actuacions van continuar en trams en mal estat del carrer del Cos, de l´avinguda de les Bases de Manresa i a la cruïlla situada entre el Passeig del Riu, el carrer Mossèn Vall i el pont de Sant Francesc.

El Pla de Millora de l´Espai Urbà neix per fer front a les necessitats detectades per l´Auditoria de l´Espai Urbà impulsada per les regidories de Barris i Acció Comunitària i de Qualitat Urbana i Serveis de l´Ajuntament de Manresa amb l´objectiu de detectar, prioritzar i programar les actuacions més necessàries als barris amb la col·laboració de les entitats veïnals i altres col·lectius de la ciutat.

El treball d´auditoria s´ha dut a terme per part dels tècnics de les diferents seccions i departaments de l´Ajuntament de Manresa i, s´ha complementat amb la col·laboració d´una empresa externa que ha contribuït en el treball de camp. Aquest document recollirà informació detallada sobre l´estat de les calçades/ferm, voreres, rebaixos, passos de vianants, mobiliari urbà, parcs i jardins, enllumenat i neteja.

Incidències de trànsit a partir de dilluns vinent

Els treballs arrenquen dilluns al carrer Barreres i dimarts al carrer Urgell. Un cop finalitzats els treballs al carrer Barreres començarà l´actuació al carrer Sant Francesc. Les actuacions preveuen incidències de trànsit i recorreguts alternatius entre tres i quatre setmanes.

Carrer Barreres, tram entre el carrer Mel i plaça Gispert. Amb motiu d´aquests treballs es tallarà al trànsit de vehicles de carrer Barreres a l´alçada del carrer dela Mel, de manera que:
Els vehicles que circulin per carrer Barreres provinents del carrer Muralla Sant Francesc es desviaran pel carrer dela Melen direcció a carrer Urgell.
S´invertirà el sentit de circulació del carrer Sant Francesc entre els carrers Muralla Sant Francesc i Santa Maria per tal que els vehicles que circulin per Muralla Sant Francesc accedeixin a carrer Santa Maria i Plaça Gispert.
S´invertirà el sentit de circulació de carrer Campanes de manera que els vehicles accediran per carrer Sant Francesc i sortiran per carrer Arbonés.
És previst que aquests treballs durin 3 setmanes.

Carrer Urgell - pl. Valldaura, tram entre els carrers Magraner i Muralla Sant Domènec. Amb motiu d´aquests treballs es tallarà al trànsit de vehicles de carrer Urgell a l´alçada de Plaça Clavé, de manera que:
Els vehicles que circulin per aquest vial provinents de carrer Jaume I o carrer Mel es desviaran per carrer Magraner en direcció a carrer Muralla Sant Francesc.
Els vehicles de serveis accediran i sortiran de carrer Jaume I des de carrer Muralla Sant Domènec.
Es prohibirà una part de l´estacionament de Muralla Sant Domènec proper a pl. Valldaura.
És previst que aquests treballs durin 4 setmanes.

Un cop finalitzin els treballs de carrer Barreres s´iniciaran els treballs a:

Carrer Sant Francesc, tram entre els carrers Ignasi Balcells i Muralla Sant Francesc. Amb motiu d´aquests treballs es tallarà al trànsit de vehicles el carrer Sant Francesc a l´alçada del carrer Barreres i Santa Maria, de manera que:


Els vehicles que circuli pel carrer Barreres o plaça Gispert es desviaran pel carrer Santa Maria en direcció ala Plaça Montserrat, Arbonés i Alfons XII.
Els vehicles accediran i sortiran dels carrers Campanes i Ignasi Balcells des dela Plaça Montserrat.

És previst que aquets treballs durin 4 setmanes

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Visita d'obres, aquest migdia
Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

El comitè de vaga de Bages Exprés es reuneix aquest migdia amb Treball

El comitè de vaga de Bages Exprés es reuneix aquest migdia amb Treball

Els empleats instaran aquest migdia al secretari general del Departament a pressionar la Hispano...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema