El Pla de Millora de l´Espai Urbà que impulsa l´Ajuntament de Manresa iniciarà el proper dilluns, 27 de juny, una nova fase de treballs per millorar els paviments de la ciutat. En aquesta ocasió, l´actuació conjunta amb l´empresa Aigües de Manresa es focalitza en tres carrers del Centre Històric dela Ciutat: Barreres, Urgell i Sant Francesc.

Aquesta fase d´actuacions està vinculada a l´Auditoria de l´Espai Urbà i adreçada a intervenir en carrers en evident mal estat que es considera una prioritari millorar-los. Els mes de març passat, els treballs es van realitzar als carrers Xiprer, Bonsuccés i Plaça Remei; i á l´abril les actuacions van continuar en trams en mal estat del carrer del Cos, de l´avinguda de les Bases de Manresa i a la cruïlla situada entre el Passeig del Riu, el carrer Mossèn Vall i el pont de Sant Francesc.

El Pla de Millora de l´Espai Urbà neix per fer front a les necessitats detectades per l´Auditoria de l´Espai Urbà impulsada per les regidories de Barris i Acció Comunitària i de Qualitat Urbana i Serveis de l´Ajuntament de Manresa amb l´objectiu de detectar, prioritzar i programar les actuacions més necessàries als barris amb la col·laboració de les entitats veïnals i altres col·lectius de la ciutat.

El treball d´auditoria s´ha dut a terme per part dels tècnics de les diferents seccions i departaments de l´Ajuntament de Manresa i, s´ha complementat amb la col·laboració d´una empresa externa que ha contribuït en el treball de camp. Aquest document recollirà informació detallada sobre l´estat de les calçades/ferm, voreres, rebaixos, passos de vianants, mobiliari urbà, parcs i jardins, enllumenat i neteja.

Incidències de trànsit a partir de dilluns vinent

Els treballs arrenquen dilluns al carrer Barreres i dimarts al carrer Urgell. Un cop finalitzats els treballs al carrer Barreres començarà l´actuació al carrer Sant Francesc. Les actuacions preveuen incidències de trànsit i recorreguts alternatius entre tres i quatre setmanes.

Carrer Barreres, tram entre el carrer Mel i plaça Gispert. Amb motiu d´aquests treballs es tallarà al trànsit de vehicles de carrer Barreres a l´alçada del carrer dela Mel, de manera que:

Els vehicles que circulin per carrer Barreres provinents del carrer Muralla Sant Francesc es desviaran pel carrer dela Melen direcció a carrer Urgell.

S´invertirà el sentit de circulació del carrer Sant Francesc entre els carrers Muralla Sant Francesc i Santa Maria per tal que els vehicles que circulin per Muralla Sant Francesc accedeixin a carrer Santa Maria i Plaça Gispert.

S´invertirà el sentit de circulació de carrer Campanes de manera que els vehicles accediran per carrer Sant Francesc i sortiran per carrer Arbonés.

És previst que aquests treballs durin 3 setmanes.

Carrer Urgell - pl. Valldaura, tram entre els carrers Magraner i Muralla Sant Domènec. Amb motiu d´aquests treballs es tallarà al trànsit de vehicles de carrer Urgell a l´alçada de Plaça Clavé, de manera que:

Els vehicles que circulin per aquest vial provinents de carrer Jaume I o carrer Mel es desviaran per carrer Magraner en direcció a carrer Muralla Sant Francesc.

Els vehicles de serveis accediran i sortiran de carrer Jaume I des de carrer Muralla Sant Domènec.

Es prohibirà una part de l´estacionament de Muralla Sant Domènec proper a pl. Valldaura.

És previst que aquests treballs durin 4 setmanes.

Un cop finalitzin els treballs de carrer Barreres s´iniciaran els treballs a:

Carrer Sant Francesc, tram entre els carrers Ignasi Balcells i Muralla Sant Francesc. Amb motiu d´aquests treballs es tallarà al trànsit de vehicles el carrer Sant Francesc a l´alçada del carrer Barreres i Santa Maria, de manera que:

Els vehicles que circuli pel carrer Barreres o plaça Gispert es desviaran pel carrer Santa Maria en direcció ala Plaça Montserrat, Arbonés i Alfons XII.

Els vehicles accediran i sortiran dels carrers Campanes i Ignasi Balcells des dela Plaça Montserrat.

És previst que aquets treballs durin 4 setmanes