Professionals formats pel Barça dirigeixen a Manresa un campus solidari de futbol

Durant tot el mes de juliol, 106 infants i joves de 6 a 14 anys poden gaudir del projecte FutbolNet al Congost

12.07.2016 | 08:49
Fotografia de grup dels responsables i participants en el campus
Fotografia de grup dels responsables i participants en el campus

El programa #Invulnerables, que aposta per garantir la igualtat d'oportunitats als nens i per trencar el cercle de la pobresa, té entre els seus aliats la Fundació FC Barcelona i els seus programes educatius, que promouen la transmissió de valors en la infància a través de l'esport.

A Manresa, ciutat pilot de #Invulnerables, que desenvolupa la Fundació Rosa Oriol, el projecte del Barça FutbolNet ha arrencat amb força. Durant tot el mes de juliol, 106 nens d'entre 6 i 14 anys participen activament en aquestes jornades, que són dirigides per professionals formats per la Fundació FC Barcelona. El campus a Manresa de FutbolNet es porta a terme al Congost.

#Invulnerables és un programa pilot que s'adreça a infants que viuen en contextos de vulnerabilitat i les seves famílies. L'impulsen l'Obra Social la Caixa, el FC Barcelona, la Fundació Rosa Oriol i la Generalitat de Catalunya. Aquesta intervenció, que ha de donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, ofereix acompanyament i suport integral a la família, com també orientació a pares i mares, per promoure la igualtat d´oportunitats. El projecte, que es va iniciar i presentar al mes de gener passat a Manresa, s'està desplegant a vuit localitats catalanes, d'acord amb l'equilibri territorial i dels resultats dels indicadors territorials de risc de pobresa i exclusió social: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia.

El futbol com a eina d'intervenció social

FutbolNet és un projecte basat en la metodologia Futbol3, una eina d'intervenció social d'èxit reconegut amb significativa experiència i resultats a Colòmbia i Alemanya. És un mètode innovador que pretén reeducar mitjançant l'esport i permet treballar amb grups de joves temes com la convivència, la discriminació, el gènere, el respecte, el treball en equip, etc.

La clau de FutbolNet és el diàleg; els participants, no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu, sinó que també adquireixen confiança en si mateixos i sentit de la responsabilitat.

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, ha declarat que «és molt gratificant veure la gran acollida que FutbolNet ha tingut en el marc del projecte #Invulnerables. El poder transformador que té l'esport en la infància és impressionant i aquesta metodologia educativa ho porta demostrant des de fa més de cinc anys. A FutbolNet l'important no és marcar gols, l'important és el creixement personal i el creixement en valors dels joves, a través del debat, la resolució pacífica de conflictes i l'enteniment; elements claus per fer créixer els joves en la cultura de la concòrdia per construir una societat cada vegada més justa».

Per part seva, el director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària la Caixa, Marc Simón, ha explicat que «#Invulnerables és una aliança del sector públic i de la societat civil per lluitar contra la pobresa infantil i l'exclusió. Aliances com la d'#Invulnerables són les que ens poden permetre canviar el present i construir el futur per a molta gent que ho necessita. Des de l'Obra Social la Caixa, apostem per aquesta unió, per aquest compromís i, per això, hem incorporat a aquesta aliança el nostre programa Incorpora i CaixaProinfància. Aquest darrer, centrat en l'atenció a llars en situació de vulnerabilitat amb menors entre 0 i 18 anys. Un programa que vam posar en marxa l'any 2007 i per al qual apostem fortament ja que ens ha permès atendre gairebé 19.000 nens i nenes durant l'any 2015 a Catalunya i més de 13.600 famílies. Una de les claus de l'efectivitat i el poder transformador d'aquest programa és, sens dubte, la suma d'esforços. El mateix esperit que té #Invulnerables, del qual estem orgullosos de formar part».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema