Unes tarimes faran accessibles actes de la festa major a persones amb mobilitat reduïda

Les estructures s'instal·laran a la plaça Major per veure la Mostra del Correfoc i la imatgeria

15.08.2016 | 07:34
Gentada a la Mostra del Correfoc. Les persones amb mobilitat reduïda el podran seguir sense impediments
Gentada a la Mostra del Correfoc. Les persones amb mobilitat reduïda el podran seguir sense impediments

Persones amb mobilitat reduïda podran contemplar sense problemes alguns dels actes de la Festa Major de Manresa com la Mostra del Correfoc o la ballada de la imatgeria. L'any passat l'Ajuntament de Manresa va instal·lar per primer cop unes tarimes reservades amb aquest objectiu. La bona acollida ha fet que es repeteixi l'experiència i que de cara a l'any vinent s'ampliï a altres espais.
"Va anar bé, i per això es repeteix amb la intenció que més endavant també n'hi pugui haver a Sant Domènec", explica el president l'Associació Manresa de Festa, Joan Orriols.
La tarima es col·locarà a la plaça Major per poder seguir la Mostra del Correfoc que es farà el dissabte 27 d'agost i la ballada de la imatgeria de l'endemà diumenge. Hi haurà vuit places per a persones amb mobilitat reduïda més un acompanyant per a cadascuna d'elles. També hi haurà una persona per ajudar-los a instal·lar-se i, sobretot, a pujar la rampa.

Cal fer reserva prèvia
Orriols explica que l'espai de la tarima és limitat per la mateixa plaça -només es pot col·locar davant l'edifici de l'ajuntament nou- i perquè ha de dur una rampa accessible. Per aquest motiu totes les persones interessades a tenir-hi un espai l'han de reservar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) o bé trucat al 010. En el cas que la demanda superi l'oferta s'assignaran per ordre d'inscripció.
"L'any passat ningú no va quedar fora i vam poder satisfer totes les demandes", recorda Orriols, que afegeix que són estructures que no són fàcils de crear.
A la presentació dels actes de la festa major (vegeu Regió7 del 2 d'agost), el mateix Orriols es va felicitar "com a persona afectada", per la continuïtat de la iniciativa d'establir un espai per a les persones amb mobilitat reduïda. "Ja va tenir un gran èxit l'any passat, i aquest s'hi continua apostant amb la voluntat d'anar-ho ampliant. en pròximes edicions". Segons el seu punt de vista, "és un element de sensibilitat important que significa normalitzar una cosa que fins ara no ho estava".
Segons l'opinió d'Orriols, la Festa Major de Manresa "no té res a envejar a moltes festes majors amb un pressupost fins i tot més alt i amb més prestigi". La festa major arrancarà el pròxim dissabte dia 20 amb el correaigua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La immigració repunta a Manresa després de 5 anys seguits de retrocés

La immigració repunta a Manresa després de 5 anys seguits de retrocés

Des del juny del 2015 al juny d'enguany han arribat 191 nouvinguts És el primer cop que en guanya...

El govern replica que el PSC intenta amagar la seva mala gestió de l´edifici Impuls

El govern replica que el PSC intenta amagar la seva mala gestió de l´edifici Impuls

La portaveu, Àuria Caus, diu que s'està intentant arreglar la "hipoteca gruixuda" signada per un...

Informació sobre el nou decret de lleure

El CAE organitza el dijous 3 de novembre una sessió informativa del nou decret

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema