Les multes a dos activistes que van participar en una manifestació contra el partit Som Catalans a Manresa al gener han estat arxivats després que els dos joves - una veïna de Manresa i un veí de Berga - hagin presentat al·legacions. Els joves havien estat multats amb més de mil euros per desobediència a l'autoritat, en aplicació de l'anomenada 'llei mordassa'.

Els fets es remunten al 30 de gener, quan una trentena de persones es va manifestar en contra d'un acte que havia convocat el partit Som Catalans, un partit nascut d'una escissió de Plataforma per Catalunya, a la plaça Sant Domènec.

En un comunicat emès per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) del Bages, l'entitat ha volgut agrair les mostres de suport als dos joves antifeixistes i ha assegurat que "la lluita unitària contra el feixisme, el racisme i a favor dels drets humans segueix més viva que mai". UCFR també ha criticat que aquest tipus de sancions busquin l'intimidació i la desmobilització de "les persones que planten cara al feixisme".