La sisena edició del TEDx Manresa, l'espai de reflexió que vol aportar idees innovadores davant l'actual model de societat, ja té data. Se celebrarà el 8 de setembre a la Sala Petita del Kursaal. I tema: «Realitat o ficció».

Per primera vegada enguany hi haurà paritat en els ponents. Quatre dones i quatre homes. Es tracta de l'emprenedora Alba Rojas; Berta O. Peig, del món audiovisual; la sexòloga manresana Carla Piqué; el cuiner David García; el director de cinema David Victori; el músic i productor Josep Maria Mainat; l'artista Marc Sellarès; i l'especialista en seguretat a Internet Selva Orejón.

Segons els organitzadors, l'objectiu de TEDx Manresa és «aportar idees noves i inspiradores, cosa que no és fàcil, i contactar amb ponents interessants per satisfer el públic», va explicar aquest dimecres Núria Cabrera, en la presentació del certamen. Per això, va assegurar, després de cinc edicions i d'haver acollit una cinquantena de ponents, cada nou TEDx Manresa «és un repte».

Dels vuit ponents, sis són del Bages. Tots tret de Mainat i Orejón. Per a Cabrera «és molt important donar veu al territori». Sovint hi ha gent anònima amb idees i missatges molt potents que val la pena compartir, va subratllar. Cadascun d'ells intervindrà durant 18 minuts. També hi haurà l'anomenat «Minut d'or» perquè hi intervingui el públic assistent. Per «oxigenar» la matinal hi haurà l'actuació musical de Damià Olivella i la del mag Pere, que s'adiu amb el tema central d'enguany. Actualment entre la realitat i la ficció hi ha una ratlla molt fina, va dir Esteve Pintó, també de l'equip organitzador.

Les inscripcions per participar a la jornada s'han de fer a la web tedxmanresa.com. Hi ha una capacitat màxima de 100 persones, i l'acte és gratuït. Les ponències es retransmetran en directe per Internet, i també es penjaran, posteriorment, a la xarxa.