Les jornades de portes obertes atrauen 385 estudiants potencials a la UManresa

Entre ahir i divendres, van passar per les instal·lacions unes 1.200 persones, tot un rècord per a la institució

Redacció

Amb el lema «Amb U de futur» a les samarretes que lluïen els estudiants que van fer de guies i al braçalet que es va lliurar als assistents juntament amb divers material informatiu dels graus, cicles i serveis, i, sobretot, amb molta gent. La UManresa va celebrar, ahir i abans-d'ahir, una doble jornada de portes obertes que va atraure prop de 1.200 persones, un rècord per a la institució. Deixant de banda els pares, mares, germans i altres acompanyants, hi van anar 385 estudiants potencials

Més d’un centenar de persones de la institució, entre docents, personal d’administració i serveis i estudiants, es van arromangar les mànigues per fer les explicacions i visites guiades a les famílies en ordre d’inscripció. Els alumnes van afegir a la informació general la de la seva experiència. En aquest cas, van rebre una retribució econòmica per la feina, igual que quan fan estades a les empreses mentre estudien, en les quals també tenen un contracte laboral. 

En una parada a tocar de l’edifici de la Clínica Universitària, un grup d’alumnes de segon de fisioteràpia, alguns dels quals francesos, van repartir entre els possibles futurs estudiants una cookie. Es tractava de membres de Manrezoo, una organització d’estudiants de la UManresa que munta activitats, com torneigs esportius, festes en discoteques i sortides amb altres centres de fisioteràpia, va explicar Baptiste Viale.

Entre els assistents, ahir, hi havia més francesos del previst perquè, tot i que es van fer unes portes obertes expressament per a ells l’1 i 2 de març, n’hi ha que no hi van poder arribar perquè van coincidir amb els talls a la carretera dels pagesos. Procedent de Besiers, per exemple, hi havia una família que havia conegut la universitat manresana gràcies al boca-orella entre estudiants. 

Al cinquè edifici de la institució, el que aplega tota l’activitat d’Educació, hi havia una mare amb dues filles de Castellbell i el Vilar perquè una d'elles, Paula Llauradó, vol fer Educació Infantil. Els havia agradat molt la xerrada i estaven entusiasmades amb les instal·lacions, sobretot amb la llar d’infants. A l’institut la van informar de l’oferta a Manresa dels estudis que vol fer i és una opció que la Paula veu bastant clara, també per un tema de proximitat.  

Montserrat Pedreira, directora del grau en Mestre d’Educació Infantil, posava en relleu que la taxa de retorn de la jornada de portes obertes, és a dir, els estudiants que s’hi acaben apuntant, és «bastant alta perquè les instal·lacions són molt maques. L’oferta és molt temptadora. Quan la gent bé i veu aquests edificis es queden bastant enamorats del projecte i de les instal·lacions». 

Una taxa de retorn del 50%

En concret, la taxa de retorn de les visites se situa «per sobre del 50%», concretava Àngels Fusté, cap de gabinet de Direcció General. Toni Llobet, director general de la FUB, hi afegia que «és per això que apostem molt per les visites físicament perquè, la manera com se senten acollits i les instal·lacions que veuen, són dos elements que ens donen molta força». Celebrava, alhora, que, de la gent que s’havia apuntat a l’avançada (1.100) no només no n’havien fallat sinó que se n’hi havia afegit alguna a darrera hora. 

El regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement de l’Ajuntament, Joan Vila, va participar en una visita institucional a les instal·lacions.

Com en anteriors edicions, els estudis de ciències de la salut van ser els que van atraure més persones. Paral·lelament, respecte d’altres edicions de les portes obertes, va augmentar l’interès pels estudis dels àmbits d’empresa i d’educació. 

Subscriu-te per seguir llegint