Sabies que els petons de gos poden ser molt perjudicials per a la salut dels humans?

Els seus bacteris ens poden provocar malalties greus

Però, qui no vol un petonet de la seva mascota?

T'agrada fer petons al teu gos? Compte!

T'agrada fer petons al teu gos? Compte! / freepik

Belén Zúñiga

Tenir una mascota és tenir un tresor. Ells ens cuiden, ens estimen i ens donen moltes alegries; ells, sempre estan al nostre costat: són molt agraïts. Imagineu si són agraïts que moltes vegades ens donen petonets. Una de les maneres en què els animals mostren el seu afecte és a través de petons amb la llengua. Aquests petons tan salivosos i especials per nosaltres, poden arribar a posar la nostra vida en perill. Vols conèixer els problemes de salut que podem patir al respecte? Te'ls expliquem!

El professor de virologia i bacteriologia de la Universitat Queen Mary de Londres, John Oxford, va comentar per a The Mirror que tant la saliva com el musell dels canins tenen una quantitat de bacteris tan elevada que poden causar problemes greus a l'ésser humà. Si recordem les activitats quotidianes de les nostres mascotes ho entendrem millor.

"No és només el que porten a la saliva", va explicar Oxford. "Els gossos passen la meitat de la seva vida amb el nas en cantonades fastigoses o rondant sobre la femta d'altres gossos així que els seus musells estan plens de bacteris, virus i gèrmens de tota mena".

Compte amb fer petons a la teva mascota, et pots posar molt malalt

Compte amb fer petons a la teva mascota, et pots posar molt malalt / freepik

Els virus, bacteris i malalties que ens poden transmetre les nostres mascotes

Entre les malalties destaquen la capnocytophaga canimorsus un organisme que habita a la flora normal de les genives de gossos i gats causant d'infeccions estomacals greus i en alguns casos fulminants; la tinya és una malaltia de la pell que és fàcilment contagiosa a través de la saliva del gos; l'estafilococ auri que no sol afectar l'animal, però que és summament perjudicial per a l'humà i molt resistent als medicaments, entre moltes, moltes altres.

Els aficionats dels gossos els seguiran estimant, però potser és moment de ser més previnguts i evitar els seus petons. Les nostres mascotes ho comprendran. Per alguna cosa són els millors amics de l'home i la dona.