Detenen un home per cultivar 2.985 plantes de marihuana en unes instal·lacions en desús de Monistrol de Calders

El valor econòmic de la droga intervinguda ascendeix a uns 290.000 euros a la venda del mercat il·lícit

La plantació de marihuana localitzada a Monistrol de Calders

La plantació de marihuana localitzada a Monistrol de Calders / MOSSOS

Redacció

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa i Moià han detingut un home, de 33 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

La detenció és el resultat d’una investigació que es va iniciar a principis de gener, després de tenir coneixement de l’existència d’una plantació de marihuana en unes instal·lacions en desús de Monistrol de Calders, al Moianès.

Per aquest motiu es van establir una sèrie de vigilàncies per recollir indicis del cultiu de marihuana i identificar les persones relacionades amb la plantació.

Davant els indicis que indicaven que en el lloc hi havia un cultiu intensiu de marihuana, aquest dilluns pels volts de les sis del matí, es va efectuar una entrada i perquisició a les instal·lacions.

A l’interior es van localitzar un total de 2.985 plantes de marihuana, dos sacs amb 10 kg de cabdells preparats per distribuir i 200 euros en efectiu. Les plantes estaven distribuïdes en diferents estances i tenien una complexa instal·lació amb ventiladors, aparells d'aire condicionat, focus i altres estris per afavorir el seu cultiu.

En el moment de l’entrada els mossos no van localitzar ningú, però van continuar fent gestions a la població i, pels volts de les deu del matí, van localitzar i detenir un home per la seva presumpta relació amb els fets.

El detingut passarà en les pròximes hores a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.