El primer taller de Solsona Co (el projecte que ha de traçar un Pla director de promoció econòmica per mitjà de la participació ciutadana) ha remarcat la diversitat industrial del municipi i l'oportunitat de nous models d'empresa.

La diversificació d'indústries de Solsona és una de les principals fortaleses del panorama industrial i empresarial de la ciutat. És una de les conclusions a les quals van arribar la vintena de participants al primer taller temàtic del Pla director de promoció econòmica de la ciutat, el projecte Solsona Co, que es va fer dimarts a la tarda a l'auditori de la sala polivalent.

Els participants a aquesta jornada de treball, entre els quals hi havia una àmplia representació de l'empresariat i les entitats locals, van coincidir a destacar, com a principal factor a favor del teixit industrial del municipi, la diversificació. Quant a les oportunitats, es va apuntar la reindustrialització amb empreses que es veuen atretes per la capacitat de produir més eficientment a Solsona i els nous models d'empresa basats en el treball en xarxa.

Aquests són alguns dels resultats de l'anàlisi DAFO (per detectar debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats) del sector, realitzada a partir del debat.

La pèrdua de capital humà o talent i l'alta competitivitat exterior dels productes que primen el baix cost enfront de la qualitat o la diferenciació són les principals amenaces detectades.

El proper taller temàtic de Solsona Co és programat per a demà, dilluns dia 28, de 9 a 1 a l'auditori de la Sala Polivalent. Se centrarà a treballar aspectes de comerç i turisme. Per inscriure-s'hi cal contactar prèviament amb el Cedricat o fer per mitjà del web de Solsona Co.