Joan Solà, president del Consell Comarcal, s'ha reunit amb el cap de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Solsona, Joan Carles Vidal, "per buscar solucions al sentiment d'intranquil·litat que hi ha a la comarca arran dels darrers casos de robatoris", segons va explicar ahir Joan Solà, fent referència a l'onada de furts de què han estat objecte diferents municipis de la comarca des del mes de febrer passat.

En el transcurs de la reunió "també es va decidir la creació i immediata posada en funcionament d'una taula de seguretat" que tindrà "representació del Consell Comarcal, dels Mossos d'Esquadra i dels alcaldes dels municipis afectats", va afirmar Solà. Així, el president del Consell també va destacar la necessitat "d'anar tots a l'una", pel que fa tant a les administracions públiques com als veïns, als quals va animar "a posar-se en contacte amb els Mossos d'Esquadra davant qualsevol presència sospitosa"; i va assegurar que "la prevenció és molt important per aturar aquests delictes que pateix la nostra comarca".

Alguns alcaldes de municipis afectats amb qui ha contactat aquest diari coincideixen amb Solà pel que fa a "la intranquil·litat" que s'ha instal·lat a la societat del Solsonès, i sobretot a les zones rurals més mal comunicades. Així, Francisco Rovira, que actualment és al capdavant del consistori de Clariana de Cardener, reconeix que "els robatoris que s'han succeït dos caps de setmana consecutius han alarmat els veïns", que han engegat iniciatives particulars, com és el cas de la comunicació entre veïns mitjançant l'aplicació WatsApp i que els habitants de la urbanització El Pi de Sant Just, a Olius, també utilitzen (vegeu Regió7 de dimarts passat).

Per la seva banda, l'alcalde d'Olius, Ramon Sala, ha repetit la crida "a trucar als Mossos davant qualsevol dubte"; i afirma que el cos policial ha incrementat les patrulles a la urbanització, que acull la meitat de la població del municipi.

La vall de Lord és singular

"Veig els ciutadans intranquils i preocupats, però alhora serens. Ara bé, si es reprodueixen els robatoris que vam patir entre el gener i el febrer caldrà prendre noves mesures de seguretat". Així de concloent es va mostrar ahir a la tarda Enric Roures, alcalde de Sant Llorenç de Morunys.

Roures ha confirmat una reunió, a principi d'aquest mes, entre els tres alcaldes de la vall (la Coma i la Pedra, Guixers i Sant Llorenç) i el cap de l'ABP de Solsona, en un reconeixement implícit de l'especificitat de la vall de Lord.

L'alcalde de Sant Llorenç de Morunys explica que el representant dels Mossos "es va comprometre a incrementar el temps de patrullatge a la vall". Per ara, Roures no considera necessària la instal·lació d'una patrulla estable a la vila, tal com es va proposar l'any 2001, "però tot depèn de com evolucioni tot això". Tampoc va tancar la porta a la instal·lació de mesures dissuasives al poble.