D'aquí a un mes no serà tan perillós conduir per la cruïlla de la Cissa, a l'entrada del nucli urbà de Solsona. Les obres de construcció de la rotonda que s'ha de fer en aquest punt de la ciutat -a la carretera de Manresa- s'executaran durant les properes setmanes.

Es tracta d'un punt d'alta densitat de vehicles perquè s'hi dóna accés als polígons industrials dels Ametllers, Pronisa i la Vinya del Teuler. També s'utilitza per anar a l'escola del Vinyet, a la zona esportiva, a supermercats i a comerços i establiments de serveis de tot tipus instal·lats a la zona. A part de ser un dels principals punts d'accés a la ciutat, també hi passen molt conductors que van a l'estació d'esquí del Port del Comte o que es dirigeixen cap a Andorra.

L'Ajuntament vol solucionar d'aquesta manera els greus problemes de trànsit que s'hi registren. Es tracta d'una demanda històrica dels veïns de l'entorn. De fet, el consistori ja fa anys que reivindica a la direcció general de Carreteres, l'organisme titular de la via, una intervenció en aquest punt perquè considera que és una actuació "molt necessària" per posar fi d'una vegada als problemes de circulació. "Des que vam entrar al govern, fa sis anys, que ho estem demanant", afirma l'alcalde, David Rodríguez.

El consistori vol portar a terme les obres amb celeritat i que després de les vacances no hi hagi problemes de trànsit. Pretén evitar que els operaris encara hi treballin quan la circulació de vehicles augmenti pel retorn a la normalitat de l'activitat empresarial de la zona i l'inici del curs escolar. "La intenció és que el setembre l'obra ja estigui acabada, però és molt just. Per això hem de començar com més aviat millor i aprofitar aquestes setmanes, quan no hi ha tan trànsit", reconeix Rodríguez.

La construcció de la rotonda persegueix un doble objectiu. Per una banda, que els conductors puguin desplaçar-se als diferents equipaments i carrers dels entorns amb molta més facilitat i reduint les maniobres temeràries. Per l'altra, que els vehicles se cenyeixin a la limitació de velocitat de 50 quilòmetres per hora. "En aquests moments, com es tracta d'una recta, alguns vehicles no respecten la limitació".

L'Ajuntament encara no vol comentar el cost de les obres. L'alcalde diu que hi intervindran operaris del consistori i treballadors de la direcció general de Carreteres. Assumeixen l'obra amb el personal de les dues administracions "amb la finalitat de reduir costos".

En aquest punt fins i tot s'ha registrat en els darrers temps algun accident de gravetat, tot i que no hi hagut víctimes mortals. "Era una qüestió que ja no podia esperar més i per aquest motiu s'ha volgut consensuar amb la direcció general de Carreteres una actuació que estigués acord, quant als costos, amb els temps actuals", comenta el mandatari local. I és que l'argument per no intervenir-hi fins ara era precisament "que no hi havia diners".