L'ombra de l'alzina que hi ha davant de l'església del Pi de Sant Just (Olius), on mossèn Jesús Huguet s'asseia sovint tot esperant els feligresos o reflexionant, donarà nom al documental sobre el finat capellà progressista. Concretament el treball, que es presentarà el 8 de març del 2014, es titularà Llum a l'ombra de l'alzina.

Divendres al migdia i davant d'una quarantena de persones, Maria Padró, directora i realitzadora del documental, i Ramon Segués, president de l'Associació d'Amics de Mossèn Huguet, van fer-ne la presentació en aquest mateix punt simbòlic del Pi de Sant Just.

Segués va explicar que es tractarà d'un documental biogràfic d'Huguet que tindrà la participació de diferents persones que havien format part del seu entorn, tant des del seu vessant eclesiàstic com des del cívic. Maria Padró, per la seva banda, va explicar que el documental que està elaborant mostrarà "què en podem aprendre, de l'Huguet de portes enfora". El protagonista "tenia dos grans amors: l'Església i Catalunya i ara som en un moment de canvis", amb el país que camina cap a la independència i l'Església "que sembla que comença a ser més dialogant", va remarcar. El documental, que es presentarà públicament el proper dia 8 de març coincidint amb el II Memorial Jesús Huguet, ja es pot adquirir de manera anticipada, una fórmula que ha d'ajudar a sufragar-ne els costos. Tot i això, els que l'hagin comprat no podran visualitzar-lo fins a la seva estrena, prevista en l'acte que se celebrarà al teatre comarcal. Divendres, el projecte va fer un pas més per materialitzar-se.