Els embassaments de les conques internes catalanes estan a prop del 91% de la seva capacitat (634 hm3), 14 punts més que fa un any, quan se situaven al 77% (535 hm3), segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Pel que fa als embassaments de la conca del Llobregat, se situen a més del 93% de la seva capacitat (567 hm3), 16 punts més que fa un any, quan emmagatzemaven 474 hm3 (77%).

De totes maneres, el volum emmagatzemat actualment als embassaments del conjunt de les conques internes és lleugerament inferior al registrat fa 30 dies, quan les reserves estaven al 93% i amb prop de 646 hm3 emmagatzemats. Aquest lleuger descens respon, segons l'ACA, a l'escassa pluviometria registrada en el darrer mes i al descens habitual de les demandes dels mesos d'hivern.

Per la seva banda, els pantans de la Catalunya Central assoleixen nivells molt alts. La Baells es troba al 93% de la seva capacitat, amb 101 hm3; Sant Ponç, al 96%, amb 23 hm3, i la Llosa del Cavall, a prop del 97%, amb 77 hm3. Si comparem aquestes dades amb les registrades fa un any veurem que se situen considerablement per sobre (vegeu gràfic de la dreta).

Tot i aquest augment en comparació de fa un any, les dades són lleugerament inferiors a les registrades fa dos mesos, quan, després de l'episodi de pluges que hi va haver, alguns pantans van arribar al límit de la seva capacitat. És el cas de l'embassament de la Llosa del Cavall, que va sobreeixir.