L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha expressat que estan "molt sorpresos" per la polèmica engegada al voltant del Carnaval, que veu "desproporcionada". En declaracions a l'ACN, el batlle ha assegurat que el cartell on es llegeix 'Vine a matar espanyols' "no és l'oficial i ningú sap d'on ha sortit". Per això, Rodríguez denuncia que "s'estan barrejant coses de manera intencionada" i "s'utilitza l'excusa del carnaval per desmerèixer el fet català i tot el que està passant a Catalunya". L'alcalde ha dit que la festa solsonina és "molt transgressora i grotesca", però que "no hi ha cap voluntat d'ofendre ni fer mal a ningú". També ha recordat que el consistori no és l'organitzador del carnaval.

Arran de la decisió de la Fiscalia de Lleida d'obrir diligències d'investigació penal per un possible delicte d'incitació a l'odi en relació a la difusió d'un cartell del Carnaval de Solsona on es podia llegir 'Vine a matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar', l'alcalde de la localitat ha afirmat que "aquest cartell no és l'oficial i ningú sap d'on ha sortit". David Rodríguez ha admès que la polèmica els "depassa" i ha recordat que l'Ajuntament "no organitza el Carnaval" perquè, precisament, "és una festa transgressora i absolutament grotesca on els primers a rebre som els membres del consistori i els partits que el composem".

Rodríguez ha explicat que el cartell oficial del Carnaval de Solsona és "absolutament festiu i gens violent" i "només fa al·lusió a elements folklòrics que surten durant la festa". Per això, el batlle ha denuncia que "s'estan barrejant coses de manera intencionada" i creu que "hi ha mala voluntat per part d'algú". "S'utilitza l'excusa del Carnaval per desmerèixer el fet català i tot el que està passant a Catalunya", ha afirmat Rodríguez, qui creu que és "desproporcionat, tret de context i molt mal intencionat".

El batlle ha explicat que el Carnaval de Solsona és sinònim de "festa i disbauxa" i ha afirmat que és "molt grotesc". Per això, creu que "no cal treure les coses de context". Rodríguez ha recordat que ja hi ha hagut anteriors polèmiques com la que es va generar l'any passat amb el cartell del Carnaval, que feia una paròdia del bisbe Xavier Novell. "Fora d'aquest context algú es pot sentir ofès però s'ha d'entendre dins del context del Carnaval i no hi ha voluntat d'ofendre ni de fer mal a ningú", ha afirmat Rodríguez.