L'Ajuntament de Solsona obrirà la biblioteca municipal de Solsona durant l'última setmana d'agost per als estudiants solsonins que tinguin exàmens al setembre. A l'equipament, que seguirà tancat per a la resta d'usuaris fins al proper dimarts 1 de setembre, s'hi habilitarà una sala d'estudi per als joves de Solsona i de la comarca que ho demanin.

La decisió d'obrir la biblioteca municipal només per al col·lectiu d'estudiants de la ciutat arriba una setmana després que les associacions Joventut Solsonina i Arran del Solsonès enviessin una petició a la regidoria de Cultura per adequar-hi una sala per als estudiants. La regidoria i l'Ajuntament de Solsona, però, encara han de ratificar aquesta determinació amb la directora de la biblioteca, que no torna de vacances fins dilluns de la setmana vinent.

Sara Alarcón, regidora de Cultura, explica que l'Ajuntament no gestionarà aquest espai durant la setmana que ve, ja que "el consistori no pot assumir el cost d'obrir la biblioteca aquests dies". Si el consistori finalment hi dóna el vistiplau, seran els mateixos membres de les associacions juvenils els encarregats "voluntaris" de controlar qui accedeix a l'aula d'estudi.