El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ofereix la col·laboració de les parròquies de la diòcesi solsonina per a l'acollida de refugiats sirians. El prelat fa aquest oferiment a través de la glossa del full parroquial, que es publica diumenge que ve, on planteja que "totes les unitats parroquials sospesin l'acollida d'una o més famílies".

En aquest sentit, el bisbe solsoní, assegura que la diòcesi i les parròquies "oferim les rectories habitables que estan buides" i afegeix que "confio que Càritas diocesana pugui assumir el pagament de la llum, l'aigua i la calefacció a través del fons de solidaritat i el d'ajuda social".

Novell assegura que s'uneix a "tantes institucions" que demanen al govern espanyol "la més gran generositat" i demana que les comunitats, a través de les seves Càritas, "garanteixin l'alimentació, les altres necessitats bàsiques, l'aprenentatge de la llengua i, sobretot, l'acollida fraterna en els seus grups".

Per la seva banda, el director de Càritas Diocesana de Solsona, Josep Vidal, mostrava ahir la predisposició de l'entitat per a l'acollida de refugiats i per "proveir-los del que faci falta" a través del seu fons. Vidal va assegurar que aquesta atenció es farà sense descuidar "la que ja fem als immigrants" i afirmava que hauran de fer "un doble esforç perquè no podem desatendre la resta".

Des de Càritas de Solsona, estan a l'espera que el govern espanyol aclareixi la situació "per poder fer els passos corresponents per acollir", assegura el director. De moment, l'entitat vetllarà per veure quina quantitat de persones es poden atendre i "quin esforç extra s'ha de fer i si fa falta farem una campanya". Segons Vidal, "ens estem movent però no podem donar cap pas endavant fins que no s'aclareixi la situació".

Càritas de Solsona, que té 28 punts d'atenció a les diverses parròquies de la diòcesi solsonina, va atendre l'any passat més de 8.000 persones.