L´Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, des de la regidoria de Promoció Econòmica, convoca el vuitè Concurs d´Aparadors per Nadal de Solsona. L´objectiu de la iniciativa és ambientar els carrers i els establiments solsonins i que els propis comerços contribueixin a dinamitzar els eixos comercials durant l´època nadalenca. Les inscripcions són obertes fins al 3 de desembre.

Igual que en anteriors edicions, s´atorgaran tres premis: el primer consistirà en 200 euros i una placa especialment editada per al guanyador; el segon, en 100 euros, i el tercer, en 50. Integraran el jurat representants de l´Ajuntament, la UBIC, el cicle formatiu de Comerç de l´Escola Arrels II i l´Associació per a la Promoció dels Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès.

Passaran a valorar els muntatges entre els dies 14 de desembre i 5 de gener. Si bé el format de la composició és lliure, es valorarà positivament que s´utilitzin articles que es venguin en el propi establiment, així com l´originalitat i la creativitat.

Els establiments que vulguin participar al concurs han d´inscriure´s abans del dia 3 de desembre a l´Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, al número 31 del carrer de Llobera, o bé per correu electrònic a HYPERLINK "mailto:manel.martinez@adlsolcar.cat" manel.martinez@adlsolcar.cat o al telèfon 973481009. Se´ls facilitarà un distintiu que hauran de col·locar en el vidre de l´aparador.

El veredicte es farà públic l´11 de gener i el lliurament de premis tindrà lloc el 15 del mateix mes en un acte a la sala de plens de l´Ajuntament on també s´entregaran guardons d´altres convocatòries nadalenques. Les bases completes del concurs es poden descarregar de l´apartat de documents ("concursos") del web municipal.

L´any passat hi van prendre part un total de 31 establiments. El primer Concurs d´Aparadors per Nadal es va celebrar el 2004, durant uns anys es va deixar de convocar i el 2013 l´Ajuntament el va recuperar, en la seva sisena edició, per posar en valor el disseny i la decoració de la cara més visible dels establiments i dinamitzar l´ambient comercial al conjunt del municipi.