Des de l'any 2009, el Consell Comarcal del Solsonès col·labora amb el Fons d'Emergència Social creat per la regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Solsona per atendre les famílies més directament afectades per la crisi econòmica. En aquest sentit, l'ens comarcal farà efectiva, en els propers dies, una aportació de 600 euros destinats al fons.

Segons fonts del Consell, amb aquesta nova aportació al Fons d'Emergència Social, l'entitat comarcal "ha de contribuir a aportar el seu granet de sorra a l'Ajuntament, per tal que aquest pugui seguir atenent les famílies de la ciutat per a les quals el pes de la crisi econòmica està sent més implacable".

El Fons d'Emergència Social és un programa coordinat per l'Ajuntament, Càritas Arxiprestal i Creu Roja per cobrir serveis bàsics de famílies que no poden fer front a despeses relacionades amb l'alimentació, l'habitatge i els medicaments. El fons atén una vuitantena de famílies i, a banda del Consell, també hi col·laboren Volem Feina, Petjades, SOM, Amisol, Mans Unides, Rotary Club, el Consell de la Gent Gran, Celsona Informació i l'Obra Social La Caixa.