El Bus de la Salut, que fa proves de prevenció cardiovascular i renal de forma itinerant, va començar la setmana passada el seu recorregut. Enguany, el bus visitarà 40 municipis de la demarcació de Lleida i serà a Solsona el mes de juny. A més, enguany el bus va acompanyat d'una caravana on es realitzen més proves.

Unes 3.000 persones d'Assistència Primària amb factors de risc cardiovasculars passaran pel bus l'any 2016. Tenen entre 40 a 70 anys i es citen de manera aleatòria per realitzar un circuit amb proves indolores i sense cap efecte secundari que requereixen uns 60 minuts per individu.

Amb aquesta iniciativa, La Diputació de Lleida i la Fundació Renal Jaume Arnó volen convertir Lleida en una demarcació pionera en la prevenció de les malalties cardiovasculars i renals. Els resultats de les proves efectuades queden registrades a l'historial clínic del pacient i el seu metge de família determinarà les modificacions d'estil de vida o de tractament a nivell individualitzat i segons els resultats.